Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το θέμα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών - iefimerida.gr

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το θέμα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα διεξαχθεί από τις 16 ως και τις 19 Απριλίου, θα συζητηθεί η παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Aυτό αποφασίστηκε σήμερα από την προπαρασκευαστική συνάντηση των γενικών γραμματέων των Πολιτικών Ομάδων και αναμένεται να εγκριθεί αύριο το πρωί από τη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.

Σχετικές προτάσεις, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της GUE/NGL, είχαν κατατεθεί από τις Ευρωομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Αριστεράς. Οι άλλες πολιτικές ομάδες συμφώνησαν με την πρόταση των δύο Ευρωομάδων.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη τόνισε ότι η πρόταση προέρχονταν από το @EPPGroup μετά από παρεμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο. Ανάλογο αίτημα κατέθεσε και ο Δημ. Παπαδημούλης.

Η αποφυλάκιση των στρατιωτικών @PEStrasbourg.Πρόταση @EPPGroup μετά παρεμβαση @kmitsotakis στη Συνοδο.Ανάλογο αιτημα @GUENGL @papadimoulis

Η συζήτηση που θα λάβει χώρα στην Ολομέλεια έχει τίτλο «Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στρατιωτικοί ολομέλεια ΕΚ Έβρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ