Ακόμη να «χωνέψει» το Brexit ο Τουσκ: Είμαι εξοργισμένος - iefimerida.gr

Ακόμη να «χωνέψει» το Brexit ο Τουσκ: Είμαι εξοργισμένος

Ο Ντόναλντ Τουσκ (Φωτογραφία: AP/ Petko Momchilov)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον ερχόμενο Ιούνιο θα συμπληρωθούν δύο χρόνια από το δημοψήφισμα στο οποίο οι Βρετανοί αποφάσισαν υπέρ του Brexit. Ομως, το διάστημα δεν είναι αρκετό προκειμένου να συμβιβαστεί με το γεγονός ο Ντόναλντ Τουσκ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παραδέχθηκε ότι ακόμη εξοργίζεται με αυτό το θέμα και το χαρακτήρισε μία από τις πιο θλιβερές στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας του 21ου αιώνα.

Στην ομιλία του κατά τη βράβευσή του από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Δουβλίνου, ο Τουσκ μίλησε για την αγάπη του για το ράγκμπι, τους U2 και τους συγγραφείς της χώρας.

«Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό: δεν μου αρέσει το Brexit. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι μια ωραιοποίηση», δήλωσε καταχειροκροτούμενος. «Πιστεύω ότι το Brexit είναι μια από τις πιο θλιβερές στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας του 21ου αιώνα. Κάποιες φορές, πράγματι, είμαι ακόμη και εξοργιζόμενος για αυτό», συνέχισε.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τουσκ Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ