Ο Μακρόν προειδοποιεί ότι θα βάλει στο στόχαστρο τις εγκαταστάσεις με χημικά του Ασαντ - iefimerida.gr

Ο Μακρόν προειδοποιεί ότι θα βάλει στο στόχαστρο τις εγκαταστάσεις με χημικά του Ασαντ

Ο Εμανουέλ Μακρόν (Φωτογραφία: AP/ Ludovic Marin)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει η Γαλλία την απάντησή της στην καταγγελλόμενη νέα επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία.

Αν πάντως το Παρίσι αποφασίσει να προχωρήσει σε πλήγματα στη Συρία, τότε στόχος θα είναι οι εγκαταστάσεις με χημικά του καθεστώτος και σε καμία περίπτωση οι σύμμαχοι της Δαμασκού, δηλαδή η Ρωσία και το Ιράν, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας (…). Σε καμία περίπτωση οι αποφάσεις που θα λαμβάναμε δεν θα είχαν προορισμό να πλήξουν τους συμμάχους του καθεστώτος ή να επιτεθούν εναντίον οποιουδήποτε αλλά να επιτεθούν στις εγκαταστάσεις με χημικά που διαθέτει το καθεστώς», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος και υπογράμμισε ότι η χώρα του δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση.

Δίπλα του, ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν- που κάνει επίσκεψη επίσκεψη στο Παρίσι- διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να εμπλακεί σε ενδεχόμενα πλήγματα που θα επικεντρώνονταν στο καθεστώς της Δαμασκού μετά την φερόμενη επίθεση με χημικά του Σαββάτου.

«Εάν η συνεργασία μας με τους εταίρους μας το αξιώνει, εμείς θα δώσουμε το παρών», είπε απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μετάσχει η Σ. Αραβία σε πιθανά πλήγματα στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμανουέλ Μακρόν χημικά Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ