Υπατη Αρμοστεία: Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ντούμα της Συρίας - iefimerida.gr

Υπατη Αρμοστεία: Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ντούμα της Συρίας

Φωτογραφία αρχείου: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Υπατη Αρμοστεία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για τις αυξημένες ανθρωπιστικές ανάγκες στη Συρία.

Εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για τους θανάτους αμάχων και την κατακόρυφη αύξηση του εκτοπισμού, προειδοποιεί ότι το γεγονός πως μαίνεται η βία σε αρκετές περιοχές της Συρίας επιβαρύνει μια ήδη απελπιστική ανθρωπιστική κατάσταση.

Η κατάσταση στη Ντούμα στην Ανατολική Γούτα προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία, όπου δεκάδες χιλιάδες άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι. Η Υπατη Αρμοστεία εκτιμά ότι περισσότεροι από 133.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει από την Ανατολική Γούτα τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Ανάμεσά τους 45.000 άνθρωποι που διαμένουν σε οχτώ καταφύγια στο κυβερνείο της αγροτικής Δαμασκού, σε υπερσυνωστισμένους χώρους, με ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής που θέτουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Στην ανατολική Γούτα, σχεδόν 250.000 άνθρωποι έχουν επειγόντως ανάγκη από βοήθεια, ενώ μέχρι στιγμής η Υπατη Αρμοστεία έχει πρόσβαση σε περισσότερους από 60.000.

Παρόμοια πρόκληση αποτελούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες για πάνω από 137.000 Σύρους που έχουν εκτοπιστεί από την περιοχή Αφρίν. Οι περισσότεροι ζουν σε αυτοσχέδια καταλύματα, κατεστραμμένα ή ημιτελή κτίρια, σε τεμένη, σε αποθήκες και ανοιχτούς χώρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ύπατη Αρμοστεία Συρία άμαχοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ