Ατελείωτο δράμα στη Συρία: 700.000 έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους -Από την αρχή του χρόνου - iefimerida.gr

Ατελείωτο δράμα στη Συρία: 700.000 έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους -Από την αρχή του χρόνου

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν 700.000 Σύροι έχουν εξωθηθεί να τραπούν σε φυγή από τα σπίτια τους από την έναρξη του χρόνου, εξαιτίας των μαχών που μαίνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας, δήλωσε ο συντονιστής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, ο Πάνος Μουμτζής.

«Είμαι βαθύτατα ανήσυχος για τη συνεχή μαζική εκτόπιση περίπου 700.000 Σύρων από την έναρξη του χρόνου λόγω των μαινόμενων εχθροπαξιών στη χώρα», τόνισε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών σε ανακοίνωσή του.

Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ, 133.000 από την Ανατολική Γούτα, στις πύλες της Δαμασκού, ενώ η βία συνεχίζεται στο νότιο τμήμα της συριακής πρωτεύουσας, στη βόρεια επαρχία Χομς και στο βορειοανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία άμαχοι ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ