NASA: «Τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί στις 21/12/2012» [βίντεο] - iefimerida.gr

NASA: «Τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί στις 21/12/2012» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πολλούς η 21η Δεκεμβρίου 2012 αποτελεί μέρα «Αποκάλυψης» καθώς είναι η τελευταία ημέρα στο ημερολόγιο των Μάγιας. Ωστόσο οι επιστήμονες έρχονται να καταρρίψουν το «επερχόμενο» τέλος του κόσμουγια επιβεβαιώνοντας πως η 21η Δεκεμβρίου φέτος θα είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες.

Σε βίντεο που δημοσιοποίησε η NASA, διαψεύδεται μεταξύ άλλων η θεωρία περί του πλανήτη Νιμπίρου, ο οποίος θα καταστρέψει τη Γη. O επικεφαλής του Προγράμματος Εγγύς στη Γη Αντικειμένων της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, Ντον Γίομανς, επισημαίνει ότι οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν με τη διάδοση της πεποίθησης ότι το ημερολόγιο των Μάγια φθάνει στο τέλος του εκείνη την ημέρα. «Το ημερολόγιό τους δεν τελειώνει τότε. Είναι απλώς το τέλος ενός κύκλου και η αρχή ενός νέου, όπως το δικό μας ημερολόγιο φθάνει στο τέλος του στις 31 Δεκεμβρίου για να αρχίσει το ημερολόγιο ενός νέου έτους, την 1η Ιανουαρίου», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον η αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος αναφέρει ότι δεν πρόκειται να μετατοπιστεί ούτε ο άξονας της Γης αλλά ούτε και να μετατοπιστεί το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη, κάτι που όπως λέει ο Γίομανς συμβαίνει κάθε περίπου μισό εκατομμύριο χρόνια. Τέλος διευκρινήσεις δίνονται και για την πρόσφατη ηλιακή καταιγίδα που προκάλεσε σχετική αναστάτωση την περασμένη εβδομάδα, όπου τονίζεται πως οι εκλάμψεις δεν απειλούν τη Γη ή τη δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ