Επί σκηνής μία σύνθεση κειμένων από τη διδασκαλία του Ιησού [εικόνες] - iefimerida.gr

Επί σκηνής μία σύνθεση κειμένων από τη διδασκαλία του Ιησού [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια σύνθεση κειμένων πάνω στη ζωή και τη διδασκαλία του Ιησού παρουσιάζει στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις η Χρυσάνθη Κορνηλίου.

Η παράσταση με τίτλο «Joshua Immanuel» προέρχεται από το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, από τους παπύρους της Ναγκ Χαμμαντί, από το βιβλίο του Στυλιανού Ατεσλή «Τζόσουα Ιμμάνουελ» και κυρίως από το έργο του Χαλίλ Γκιμπράν «Ιησούς ο Υιός του Ανθρώπου».

«Η ιδέα για να ανεβάσω αυτό το έργο ήρθε απρόσμενα. Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ένα τέτοιο εγχείρημα. Και εντελώς ξαφνικά, μια νύχτα που είχε πανσέληνο και ενώ άλλα προγραμμάτιζα, ένιωσα ένα μυστήριο κενό. Σαν κάτι άλλο να έπρεπε να κάνω» αναφέρει στο iefimerida η σκηνοθέτις Χρυσάνθη Κορνηλίου που έχει και τη δραματουργική επεξεργασία της παράστασης.

Επί σκηνής μία σύνθεση κειμένων από τη διδασκαλία του Ιησού [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Βλέποντας τυχαία στη βιβλιοθήκη μου το βιβλίο του Χαλίλ Γκιμπράν «Ιησούς ο γιος του Ανθρώπου», ήταν σαν να άνοιξε μια πόρτα. Το πήρα στα χέρια μου, το άνοιξα και τότε ολόκληρη η ιδέα του έργου, ο τρόπος δουλειάς αλλά και τα κείμενα που έπρεπε να χρησιμοποιήσω, ξετυλίχτηκαν μες στο μυαλό μου. Άρχισα να δουλεύω πυρετωδώς τον Αύγουστο του ’17 και σε ένα μήνα μέσα η σύνθεση των κειμένων ήταν έτοιμη».

Επί σκηνής μία σύνθεση κειμένων από τη διδασκαλία του Ιησού [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Είναι ένα έργο που εστιάζεται στη ζωή και τη διδασκαλία του Ιησού με κείμενα από το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, από τους παπύρους της Ναγκ Χαμμαντί, όπως και λίγα αποσπάσματα από το έργο του Στυλιανού Αττεσλή «Τζόσουα Ιμμάνουελ», που συνέθεσα με ένα τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο έργο, που κατέληξε να γίνει παράσταση».

«Με την άριστη συνεργασία των ηθοποιών που το αγκάλιασαν με πολλή αγάπη καθώς και όλων των συντελεστών που το πίστεψαν και με βοήθησαν, έγινε μια παράσταση – κατάθεση ψυχής, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ήρθαν στο φως κείμενα και διδασκαλίες που είναι απόλυτα αναγκαίο να δοθούν στην εποχή μας. Όχι τόσο γιατί είναι άγνωστα, αλλά γιατί το ζωντάνεμά τους μέσα σε μια παράσταση τα επικοινωνεί στο κοινό με μια εξαιρετική αμεσότητα.
Η διαχρονικότητα, άρα και η επικαιρότητα αυτών των διδασκαλιών και μηνυμάτων μέσα από το δρόμο της Τέχνης βρίσκει τις ευαίσθητες χορδές της καρδιάς μας και γεννάει τη μουσική του καλύτερου και πιο άγνωστου εαυτού μας».

Επί σκηνής μία σύνθεση κειμένων από τη διδασκαλία του Ιησού [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ως παράσταση, το Joshua Immanuel είναι ένα έργο που δεν επενδύει στην εξωτερική δράση, αλλά έχει σαν στόχο μια εσωτερική κινητοποίηση για δράση, μέσα στον άδηλο χώρο της ψυχής. Η σκηνή είναι μόνο η αφορμή.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βίκυ Ευαγγέλου, Τόνια Ζησίμου , Μάρκος Ζωίδης, Σταμάτης Σταματέλλης, Χρυσάνθη Κορνηλίου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΪΟΥ
Κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 20:00

Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις, Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη τηλ: 210-8613739

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ