WS Journal: «Επιτέλους η Ελλάδα πτώχευσε - δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου» - iefimerida.gr

WS Journal: «Επιτέλους η Ελλάδα πτώχευσε - δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου»

Wall Street Journal
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Διεθνής Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων επιτέλους κήρυξε την Ελλάδα σε χρεοκοπία» γράφει σήμερα η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal προσθέτοντας ότι η ενεργοποίηση των CDS δεν είναι «το τέλος του κόσμου».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται με ανακούφιση ότι «μετά από εβδομάδες αγωνίας και διαμαρτυριών, η Ελλάδα κατάφερε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της» ενώ παρατείθεται και η δήλωση του Ουόρεν Μπάφετ που είχε αποκαλέσει τα ασφάλιστρα κινδύνου «όπλα μαζικής οικονομικής καταστροφής». Ωστόσο η εφημερίδα δεν φαίνεται να συμφωνεί με τη θέση αυτή.

Μάλιστα ο συντάκτης του κειμένου θεωρεί πως η ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη «περιορίζοντας τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης τους ερχόμενους μήνες» ενώ χαρακτηρίζει το συμβάν ως «πιστωτικό μη- γεγονός» .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ