Οσα... άκουσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το Πάσχα στις περιφέρειες - iefimerida.gr

Οσα... άκουσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το Πάσχα στις περιφέρειες

Σε καφενεία και πλατείες χωριών ξεχύθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκαν τις εκλογικές τους περιφέρειες για τις διακοπές του Πάσχα.

Από το Μέγαρο Μαξίμου ζητήθηκε να υπάρξει εξωστρέφεια. Ήτοι οι βουλευτές να βγουν στον κόσμο, να ακούσουν προβλήματα και φυσικά να υπερασπιστούν την κυβερνητική γραμμή «τώρα που φτάνουμε στην έξοδο από τα μνημόνια». Το σχετικό μήνυμα μετέφερε το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στους βουλευτές. Και όπως ήταν αναμενόμενο, με όλα τα κρίσιμα «μέτωπα» ανοικτά, δεν έλειψαν οι γκρίνιες και τα παράπονα.

Ανησυχία για τους δύο στρατιωτικούς

Μερίδα βουλευτών με τους οποίους επικοινώνησε το iefimerida σχολίαζαν ότι οι ίδιοι δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν μικρές περιοδείες αυτές τις μέρες «που το κλίμα ήταν κάπως πιο μαλακό», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά. Νούμερο ένα θέμα στις ερωτήσεις του κόσμου, ήταν το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ενώ οι πολίτες δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για τη γενικότερη συμπεριφορά της Τουρκίας. Με πολλούς να ρωτούν αν υπάρχει ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο Spiegel o υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία. Και απέρριψε τυχόν αλλαγή συνόρων, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία έχει την τάση να δημιουργεί εντάσεις και πως η Αθήνα δεν πρέπει να παρασύρεται σε ένα τέτοιο παιχνίδι (chicken game).

Γκρίνια για ΕΝΦΙΑ και ασφαλιστικές εισφορές

Κατά τα λοιπά, ορισμένοι βουλευτές που εκλέγονται σε Στερεά και Βόρεια Ελλάδα, μεταφέρουν δυσαρέσκεια και θυμό αρκετών ψηφοφόρων για μια σειρά από οικονομικές υποχρεώσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο ΕΝΦΙΑ, η εφορία που πρέπει να πληρώσουν όσοι πέφτουν στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων διαβίωσης αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματικών συγκαταλέγονται στα όσα παράπονα ακούν οι κυβερνητικοί βουλευτές.

«Δεν πιστεύουν στην καθαρή έξοδο από τα μνημόνια»

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει όπως μεταφέρει στο iefimerida νησιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι πολίτες φαίνεται να μην πείθονται για τα περί μίας «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια.! Πράγμα που τους φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση, αφού το αφήγημα της επιστροφής στην κανονικότητα και η έξοδος από το Πρόγραμμα είναι θεωρητικά το δυνατό τους χαρτί για να καλύψουν και τα ανοιχτά εθνικά θέματα όπως και την εικόνα ασυννενοησίας που συχνά πυκνά εκπέμπει ο κυβερνητικός συνασπισμός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ