Παραδόθηκε τελικά ο Λούλα -Σε κελί 15 τετραγωνικών θα εκτίσει την ποινή του [βίντεο] - iefimerida.gr

Παραδόθηκε τελικά ο Λούλα -Σε κελί 15 τετραγωνικών θα εκτίσει την ποινή του [βίντεο]

Ο Λούλα μεταφέρεται στη φυλακή (Φωτογραφία: AP/ Leo Correa)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις αρχές παραδόθηκε τελικά ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και μεταφέρθηκε σε φυλακή για να εκτίσει την ποινή φυλάκισης 12 ετών και 1 μήνα που του έχει επιβληθεί για διαφθορά.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας αρχικά είχε «οχυρωθεί» στα κεντρικά γραφεία του συνδικάτου των εργαζομένων στη βιομηχανία του μετάλλου, αψηφώντας τη διορία που του είχε δώσει δικαστής για να παρουσιαστεί στο αρχηγείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Κουριτίμπα.

Υποστηρικτές του τον εμπόδισαν να παραδοθεί, με συνέπεια να εκτυλιχτούν χαοτικές σκηνές, αλλά τελικά ο Λούλα παραδόθηκε στην αστυνομία στο Σάο Πάολο και μεταφέρθηκε στην Κουριτίμπα. Εκατοντάδες αντίπαλοί του είχαν συγκεντρωθεί έξω από το φυλακή και εκτόξευσαν πυροτεχνήματα όταν μεταφέρθηκε εκεί, χτυπούσαν κατσαρόλες και φώναζαν το όνομα του δικαστή που τον καταδίκασε και διέταξε τη φυλάκισή του.

Στη φυλακή, ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας θα εκτίσει την ποινή του σε κελί 15 τετραγωνικών μέτρων, εφοδιασμένο με τουαλέτα και ντους. Ο δικαστής έχει δώσει εντολή να μην έλθει ο Λούλα σε επαφή με άλλους κρατούμενους ώστε να μην διατρέξει κανέναν κίνδυνο η ηθική ή η σωματική του ακεραιότητα.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ