Βαν έπεσε σε πλήθος στη Γερμανία -4 νεκροί, δεκάδες τραυματίες [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Βαν έπεσε σε πλήθος στη Γερμανία -4 νεκροί, δεκάδες τραυματίες [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο της παλιάς πόλης του Μύνστερ στη Γερμανία, καθώς βαν έπεσε σε πλήθος.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. υπάρχουν 4 νεκροί, ανάμεσα τους και ο δράστης, και αρκετοί τραυματίες. Η Bild γράφει ότι 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι έξι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως το βαν έπεσε πάνω σε θαμώνες του καφέ εστιατορίου «Kiepenkerl», που είναι από τα γνωστότερα του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, ο δράστης αυτοκτόνησε.

Οι αρχές αναφέρουν πως ο δράστης ήταν 48 ετών Γερμανός με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα

Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην κατοικία του δράστη, για το ενδεχόμενο ύπαρξης εκρηκτικών.

Στο σημείο έσπευσαν οι αρχές, οι οποίες μέσω καλούν τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο. Πάνω από την περιοχή πετούν ελικόπτερα, ενώ η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα για τον εντοπισμό εκρηκτικών.

Οπως μεταδίδει η Bild, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, όλες οι διαθέσιμες αστυνομικές και ειδικές δυνάμεις της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας διατάχθηκαν να κατευθυνθούν στο Μύνστερ.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή δυστύχημα. Εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων και τόνισε πως η αστυνομία δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο επίθεσης.

Εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε πως «οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και της οικογένειές τους».

Η περιοχή είναι δημοφιλής τόσο σε ντόπιους, όσο και σε τουρίστες.

Βαν έπεσε σε πλήθος στη Γερμανία -4 νεκροί, δεκάδες τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Βαν έπεσε σε πλήθος στη Γερμανία -4 νεκροί, δεκάδες τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Βαν έπεσε σε πλήθος στη Γερμανία -4 νεκροί, δεκάδες τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

H συλλυπητήρια ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Την βαθιά θλίψη του για το τραγικό δυστύχημα στο Μύνστερ της Γερμανίας εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με μία ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter.

Παράλληλα εκφράζονται τα συλλυπητήρια και η αλληλεγγύη της χώρας μας στις οικογένειες των θυμάτων και στον γερμανικό λαό καθώς και στην κυβέρνηση της Γερμανίας.

Deeply saddened by the horrific incident in #Münster Germany. We extend our condolences and solidarity to families of the victims, the people of #Germany & its government @GermanyDiplo @GermanyinGreece

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ισλαμιστική τρομοκρατία», δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέρμπερτ Ρόιλ, αναφερόμενος στην επίθεση με μίνι-λεωφορείο στο ιστορικό κέντρο του Μύνστερ.

Ο κ. Ρόιλ ανακοίνωσε ακόμη ότι ο δράστης, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε και πέθανε στο σημείο του συμβάντος, ήταν κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου. Σύμφωνα δε με την εφημερίδα «Bild», επρόκειτο για τον 48χρονο Γενς Ρ. από το Ζάουερλαντ. Η Sueddeutsche Zeitung είχε αναφέρει νωρίτερα ότι επρόκειτο για άτομο με ψυχολογικά προβλήματα, ενώ το δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF μετέδωσε ότι πρόσφατα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και ότι διατηρούσε επαφές με την ακροδεξιά σκηνή.

Στο μεταξύ, ενώ αρχικά οι πληροφορίες αναφέρονταν σε τέσσερις νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, ο κ. Ρόιλ, σύμφωνα με τον ιστότοπο «Westfälische Nachrichten», διευκρίνισε ότι οι νεκροί είναι τρεις μαζί με τον δράστη και ότι τα θύματα ήταν εργαζόμενοι στο καφέ στο οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρεται ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές του Μύνστερ.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα στην κατοικία του 48χρονου Γενς Ρ. προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εκρηκτικά και η περιοχή έχει εκκενωθεί. Οι πολίτες που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους συγκεντρώνονται σε θέατρο της πόλης, υπό την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ