Βενιζέλος: Η Ελλάδα έγινε... success story - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Η Ελλάδα έγινε... success story

Βενιζέλος: Η Ελλάδα τώρα έχει καινούργια οικονομική αφετηρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο CNBC, υποστήριξε ότι τίθεται θέμα επανεκκίνησης για την οικονομία της Ελλάδας.«Η Ελλάδα έχει μια νέα οικονομική αφετηρία», είπε ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μπορεί να επιτευχθεί «καθολική συμμετοχή» στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, μετά και την παράταση που δόθηκε μέχρι τις 23 Μαρτίου στους κατόχους ομολόγων που έχουν εκδοθεί υπό διεθνές δίκαιο ή από ΔΕΚΟ.

Παράλληλα, τόνισε πως «η αγορά γνωρίζει ότι αυτή η προσφορά είναι μοναδική και αρκετά επικερδής. Είναι μια εποικοδομητική πρόταση όχι μόνο για την Ελλαδα αλλά και για τον λεγόμενο επίσημο τομέα».

Αν και μετά την ενεργοποίηση των ρητρών, η ειδική επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Swaps και Παραγώγων (ISDA) αποφάσισε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πιστωτικό γεγονός, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

«Το πρόβλημα εδώ είναι πως η ελληνική κοινωνία μετά από θυσίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, χρειάζεται κάτι, έναν καλό λόγο, μια θετική ένδειξη. Τώρα, μετά τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο PSI και την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος, βρισκόμαστε σε σημείο επανεκκίνησης. Αυτή είναι η πρότασή μου για τον λαό: να επανακτήσουμε τη θεσμική μας θέση μέσα στην ευρωπαϊκή κοινότητα». τόνισε.

Τέλος, υποστήριξε ότι «για πρώτη φορά είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε ένα... success story για την Ελλάδα. Το πρώτο μέσο για την ανάπτυξη και την ευημερία είναι η απαραίτητη ρευστότητα για την πραγματική οικονομία και μόνο μέσα από τη νέα αύξηση κεφαλαίου μπορούμε να την επιτύχουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ