Γαβρόγλου: Από το 2020 εισαγωγή στα ΑΕΙ με τον βαθμό του απολυτηρίου - iefimerida.gr

Γαβρόγλου: Από το 2020 εισαγωγή στα ΑΕΙ με τον βαθμό του απολυτηρίου

Ο Κώστας Γαβρόγλου (Φωτογραφία: EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τον Ιούνιο του 2020 θα ισχύσει ένα νέο σύστημα, εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τον βαθμό του απολυτηρίου, επανέλαβε ο Κώστας Γαβρόγλου.

«Ως κυρίαρχη λογική, η πρόσβαση στα ΑΕΙ θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου, σε ένα σχολείο, στο οποίο θα υπάρχει μία εντελώς νέα Β' και Γ' λυκείου», είπε ο υπουργός Παιδείας στην «Real News» και συμπλήρωσε ότι η Γ' λυκείου θα είναι «ένα είδος προπαρασκευαστικού έτους».

Ακόμη, χαρακτήρισε ως μεγάλο βήμα για τη μεταρρύθμιση του λυκείου, τις αλλαγές στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, την Ιστορία και τις Φυσικές Επιστήμες. «Θα προχωρήσουμε με συντηρητικά βήματα και με ήπια μετάβαση, αλλά θα προχωρήσουμε», σημείωσε.

Ο κ. Γαβρόγλου επανέλαβε ότι φέτος θα αυξηθεί η χρηματοδότηση των ΑΕΙ, λαμβάνοντας υπ' όψιν και την έκτακτη επιχορήγηση 52 εκατ. ευρώ και υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι μία νέα νομική σχολή θα αποφορτίσει τις ήδη υπάρχουσες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για την εκλογή των μουφτήδων, επεσήμανε ότι είναι ένα «ανοιχτό ζήτημα» για το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση συνολικά. «Είναι ένα ζήτημα που συζητιέται», είπε και πρόσθεσε ότι θεωρεί πως «υπάρχουν τα περιθώρια εξεύρεσης συναινετικών και προωθητικών λύσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Γαβρόγλου απολυτήριο ΑΕΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ