Σύρος: Η συνάντηση τριών Επιταφίων -Καθολικών και Ορθόδοξων - iefimerida.gr

Σύρος: Η συνάντηση τριών Επιταφίων -Καθολικών και Ορθόδοξων

Περιφορά επιταφίου στην Ερμούπολη της Σύρου -Φωτογραφία: Alexandros Stamatiou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Πάσχα στη Σύρο αποτελεί μια μοναδική εμπειρία.

Εδώ, στην «καρδιά» του Αιγαίου, βρίσκεται μία από τις ελάχιστες γωνιές στον κόσμο, όπου οι δύο διαφορετικές χριστιανικές κοινότητες, Ορθόδοξοι και Καθολικοί, γιορτάζουν ταυτόχρονα τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, σε μια κίνηση ύψιστης συμβολικής σημασίας, ενότητας, ομόνοιας και ομοψυχίας.

Στην Ερμούπολη, ο Επιτάφιος των Καθολικών ξεκινάει από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, ενώ οι Επιτάφιοι των Ορθοδόξων από τις ενορίες του Αγίου Νικολάου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (της Μητρόπολης) στα γραφικά δρομάκια της πόλης.

Οι τρεις αυτοί επιτάφιοι συναντιούνται στην πλατεία Μιαούλη μπροστά από το Δημαρχείο, όπου γίνεται κοινή δέηση και ακούγονται ύμνοι από τη Χορωδία του Αγίου Νικολάου και την Φιλαρμονική του Δήμου. Το θέαμα είναι μοναδικό.

Δείτε ζωντανή εικόνα από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ