Δημήτρης Λιαντίνης: Η εξαφάνιση και ο μυστηριώδης θάνατος του πολυσυζητημένου στοχαστή [εικόνες] - iefimerida.gr

Δημήτρης Λιαντίνης: Η εξαφάνιση και ο μυστηριώδης θάνατος του πολυσυζητημένου στοχαστή [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας, φανταστική ιστορία ή παραμύθι για μεγάλα παιδιά: Η ζωή του καθηγητή Λιαντίνη χάνεται ανάμεσα στα όρια της πραγματικότητας και της φαντασίας. Με ιδιαίτερες φιλοσοφικές απόψεις κι ένα αξιοσημείωτο αριθμό βιβλίων, με οπαδούς και πολέμιους αλλά και με ακόμα πιο ιδιαίτερες συνθήκες θανάτου, ο Δημήτρης Λιαντίνης βρίσκει έναν τρόπο να «επιστρέφει».

Τώρα είναι η σειρά της «Γκέμμα», του τελευταίου του βιβλίου, που εκδόθηκε το 1996 και μεταφέρεται στη σκηνή, μετά το Πάσχα. Ποια ήταν η Γκέμμα; Την συναντούμε ως σύζυγο του Δάντη Αλιγκιέρε, με την οποία παντρεύτηκαν το 1296 και έκαναν τέσσερα παιδιά. Από εκεί πρέπει να πήρε την ιδέα για να «βαφτίσει» έτσι το βιβλίο ο Δημήτρης Λιαντίνης, μια που στις σημειώσεις του στο περιθώριο του έκδοσης της «Θείας Κωμωδίας» που διάβαζε έναν χρόνο πριν -σε μετάφραση Νίκου Καζαντζάκη (εκδόσεις Δίφρος), προκύπτει ότι είχε επισημάνει και υπογραμμίσει αυτό το όνομα.

Ζει ο καθηγητής Λιαντίνης;
Με παραπομπές σε ιστορικά πρόσωπα, μεγάλες φυσιογνωμίες και μυθικούς ήρωες, με πρότυπα τον Οιδίποδα ή τον Μεγαλέξανδρο και με τα social media να συμμετέχουν στο παιχνίδι, ο καθηγητής Λιαντίνης, απασχόλησε περισσότερο μετά θάνατον....
Γεννημένος στις 23 Ιουλίου του 1942 στην Πελοπόννησο, με καταγωγή από το χωριό Λιαντίνα της Λακωνίας, ο Δημήτρης Νικολακάκος άλλαξε το όνομά του και «βαφτίστηκε» Λιαντίνης, όπως και έγινε ευρέως γνωστός και απασχόλησε, κυρίως, τα μέσα, με την εξαφάνισή του, την 1η Ιουνίου του 1998...

Διαβάστε για την εξαφάνιση και τον μυστηριώδη θάνατο του Δημήτρη Λιαντίνη, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημητρης λιαντινης Γκεμμα παράσταση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ