Μετά το κούρεμα, το νέο δάνειο - Σήμερα αποφασίζει το Eurogroup - iefimerida.gr

Μετά το κούρεμα, το νέο δάνειο - Σήμερα αποφασίζει το Eurogroup

Μετά το κούρεμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με βασικό θέμα την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα, συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, το Eurogroup αναμένεται να δώσει την τελική του έγκριση για τη νέα δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για την εκταμίευση των 130 δισ. ευρώ προς την χώρα μας. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Euro Working Group και εκεί θα αποφασιστούν οι λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα της κάθε δόσης. Μάλιστα, η πρώτη δόση του νέου δανείου δεν αποκλείεται να εκταμιευτεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Επιπλέον, την προσεχή Πέμπτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του ΔΝΤ για να αποφασίσει το ύψος της συμμετοχής του στο νέο πακέτο στήριξης προς την χώρα. Υπενθυμίζεται ότι η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει εισηγηθεί να συμμετάσχει με 28 δισ. ευρώ τα οποία θα εκταμιευθούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ