ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένη η βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο - iefimerida.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένη η βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο

Σημαντική η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μείωση 2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Φεβρουάριο εφέτος, αν και η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών κινήθηκε, έστω και οριακά, ανοδικά κατά 0,2%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε μείωση 2% τον Φεβρουάριο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2017, έναντι αύξησης 10,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 με το 2016. Η εξέλιξη αυτή προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από τη μείωση

  • Κατά 12,7% του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων.
  • Κατά 6,1% του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού.
  • Κατά 4% του δείκτη παροχής νερού.

2. Από την αύξηση κατά 0,2% του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών. Στην άνοδο αυτή συνέβαλε, κυρίως, η αύξηση στην παραγωγή ποτών (16,1%), βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (16,6%), μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού (10,1%), καθώς και επίπλων (21,5%).

Ο μέσος γενικός δείκτης Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2018 παρουσίασε μείωση 1,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2017.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 2% τον Φεβρουάριο 2018 σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2018.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιομηχανία ΕΛΣΤΑΤ παραγωγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ