Δύο ταχύτητες με Τουρκία: Το Μαξίμου θέλει να ρίξει τους τόνους -Ο Καμμένος επιμένει σε επιθετική ρητορική - iefimerida.gr

Δύο ταχύτητες με Τουρκία: Το Μαξίμου θέλει να ρίξει τους τόνους -Ο Καμμένος επιμένει σε επιθετική ρητορική

Με τον πιο εμφατικό τρόπο επιβεβαιώνονται οι αποκλίνουσες απόψεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη στρατηγική αλλά και την διαχείριση της Τουρκικής προκλητικότητας, αφού οι νέες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ήρθαν να ρίξουν νέο…λάδι στη φωτιά.

Από το Μέγαρο Μαξίμου ,και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iefimerida, επιθυμούν αποκλιμάκωση της έντασης με τη γείτονα. Με απώτερο στόχο, προφανώς ο πρόεδρος Ερντογάν (μετά και τις πιέσεις του διεθνούς παράγοντα) να «υποχρεωθεί» και προχωρήσει στην…κίνηση καλής θέλησης που αναμένει ο πρωθυπουργός. Αφήνοντας ελεύθερους τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη. «Η δική μας στάση, σε ό,τι αφορά την Τουρκία είναι στάση πολιτική, εμβληματική, είναι στάση που πάντα αφήνει περιθώρια συζήτησης, περιθώρια διαλόγου» είπε σε ήπιους τόνους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, δίνοντας το στίγμα ότι η Αθήνα δεν θέλει να συντηρήσει πολεμικό κλίμα.

Ενώ και ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης ,σε ήπιους τόνους, σημείωσε οτι ασκούνται πιέσεις για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών. Για να προσθέσει με προσεκτική ρητορική οτι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποτρέψει όποιον αμφισβητήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Ξαναχτύπησε» ο Καμμένος

Όλα αυτά βέβαια, μέχρι τη στιγμή που «χτύπησε» εκ νέου ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επέλεξε για πολλοστή φορά τη γραμμή των έντονων και επιθετικών δηλώσεων ( τις οποίες κατά καιρούς έχει…καλύψει το Μαξίμου). Και σε εμφανώς διαφοροποιημένο ύφος, εκτόξευσε από την Ικαρία όπου και βρέθηκε για άσκηση, απειλές προς την Άγκυρα.

«Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω ένα χιλιοστό», τόνισε και διευκρίνισε ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή.

Θέλει να δηλώσει ξεχωριστή παρουσία;

Αρκετοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά και σημαίνοντα στελέχη εντός του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν ότι οι εν λόγω πρωτοβουλίες του προέδρου των ΑΝΕΛ στοχεύουν πιθανότατα στο να υπογραμμίσει την πολιτική του αυτονομία. Με απώτερο στόχο να τονώσει τα δημοσκοπικά του ποσοστά (που στις τελευταίες μετρήσεις εξακολουθούν να παραμένουν χαμηλά).

Σε κάθε περίπτωση τα ραντάρ του Μαξίμου είναι ανοιχτά και παρακολουθούν τις δηλώσεις που γίνονται. Και μπορεί να μην προβαίνουν σε κάποια κίνηση, γιατί δεν έχουν και πολλά περιθώρια. Εντούτοις, το μόνο βέβαιον είναι οτι έρχονται σε συνεχή αμηχανία αφού καλούνται να απολογηθούν αλλά και να απαντήσουν αν τις υιοθετούν και οι ίδιοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ