Στόλτενμπεργκ: «Το NATO δεν θέλει νέα κούρσα εξοπλισμών με τη Ρωσία» - iefimerida.gr

Στόλτενμπεργκ: «Το NATO δεν θέλει νέα κούρσα εξοπλισμών με τη Ρωσία»

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το NATO δεν θέλει μια νέα κούρσα εξοπλισμών με τη Ρωσία, δήλωσε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του Γενς Στόλτενμπεργκ, εν μέσω της αναζωπύρωσης της έντασης ανάμεσα στη Δύση και τη Μόσχα μετά τη δηλητηρίαση στο Ηνωμένο Βασίλειο του ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ.

«Δεν θέλουμε μια νέα κούρσα εξοπλισμών, έτσι επικεντρωνόμαστε σε μια αντίδραση που θα είναι σθεναρή και προβλέψιμη, αλλά επίσης μετρημένη και αμυντική», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με τον καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στο πλευρό του, στην Οτάβα.

«Δεν θέλουμε νέο Ψυχρό Πόλεμο», επέμεινε. «Η Ρωσία είναι εδώ για να μείνει, η Ρωσία είναι γείτονάς μας, επομένως συνεχίζουμε να προσπαθούμε να αποκτήσουμε μια πιο εποικοδομητική σχέση με τη Ρωσία.»

Ο Στόλτενμπεργκ έκανε αυτές τις δηλώσεις όταν ερωτήθηκε εάν θα επιβληθούν νέες κυρώσεις από μέρους των χωρών-μελών του NATO σε βάρος της Μόσχας σε αντίδραση για τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του, της Γιούλιας, την 4η Μαρτίου στο Σάλσμπερι, στη νοτιοδυτική Αγγλία. Η συντηρητική πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι κατηγόρησε για την επίθεση με τη χρήση νευροπαραλυτικής ουσίας τη Ρωσία, υποστηρίζοντας πως αυτή είναι «η μόνη» πειστική εξήγηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Γενς Στόλτενμπεργκ ΝΑΤΟ ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ