Απερχόμενος σύμβουλος ασφαλείας του Τραμπ: Απειλή για την παγκόσμια ειρήνη η Ρωσία - iefimerida.gr

Απερχόμενος σύμβουλος ασφαλείας του Τραμπ: Απειλή για την παγκόσμια ειρήνη η Ρωσία

Φωτογραφία: AP/ Andrew Harnik
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ουάσινγκτον δεν έκανε αρκετά για να τιμωρήσει τη Ρωσία για την ανάμειξή της στις αμερικανικές εκλογές, αλλά και τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ, δήλωσε ο απερχόμενος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ρωσία παραμένει απειλή για τις ανοιχτές κοινωνίες και την παγκόσμια ειρήνη, τόνισε ο Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, μιλώντας ενώπιον ηγετών της Λετονίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας.

Ο στρατηγός- που πρόκειται να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο- επικαλέστηκε την επίθεση σε βάρος του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα και της κόρης του, στο Σόλσμπερι, με νευροτοξικό παράγοντα, ενώ αναφέρθηκε και στη χρήση «ολέθριων» μορφών επίθεσης σε αντιπάλους, ως αποδείξεις ότι η Μόσχα δεν έχει αποθαρρυνθεί.

«Για πολύ καιρό, κάποια έθνη κοίταζαν από την άλλη μεριά, αντιμετωπίζοντας αυτές τις απειλές. Η Ρωσία αρνείται ξεδιάντροπα τις ενέργειές της. Και έχουμε αποτύχει να επιβάλουμε επαρκές τίμημα», είπε ο ΜακΜάστερ.

Κάποιοι αναλυτές ερμηνεύουν αυτές τις δηλώσεις του ως κριτική στον Τραμπ και τα σχόλιά του για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει το AFP. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε υπερασπιστεί τη στάση του απέναντι στον Ρώσο ομόλογό του, δηλώνοντας ότι οι καλές σχέσεις είναι σημαντικές και πως ο ίδιος έχει υπάρξει σκληρότερος από τον καθένα απέναντι στη Μόσχα.

Ομως, ο ΜακΜάστερ προειδοποίησε ότι ο Πούτιν δεν έχει αποθαρρυνθεί.

«Η σιγουριά του Κρεμλίνου ενισχύεται καθώς οι πράκτορές του κάνουν την εκστρατεία τους για να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στους άλλους. Η Ρωσία χρησιμοποιεί εξελιγμένες στρατηγικές που έχουν σχεδιαστεί για να πετύχουν στόχους, ενώ δεν ξεπερνούν τα όρια του κράτους που στοχεύουν, ώστε να υπάρχει μια στρατιωτική απάντηση. Ο Πούτιν ίσως πιστεύει ότι κερδίζει σε αυτό τον νέο τύπου πόλεμο», τόνισε ο στρατηγός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ