Βίντεο: Η στιγμή που τουρκική ακταιωρός παρεμποδίζει σκάφος του λιμενικού, κατά τη διάσωση μεταναστών - iefimerida.gr

Βίντεο: Η στιγμή που τουρκική ακταιωρός παρεμποδίζει σκάφος του λιμενικού, κατά τη διάσωση μεταναστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάμερα κατέγραψε τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, ανοιχτά της Χίου, το πρωί της Μ. Τετάρτης.

Το βίντεο, που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, κατέγραψε τη στιγμή που τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί σκάφος του ελληνικού λιμενικού, ενώ είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών και προσφύγων, στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος.

Σκάφος του λιμενικού, που έκανε περιπολία, εντόπισε το πρωί της Μ. Τετάρτης λέμβο με 53 μετανάστες, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, που κινούνταν προς τις ακτές της Χίου. Στο σημείο έσπευσε και δεύτερο περιπολικό σκάφος του λιμενικού ενώ παρότι σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ήταν κοντά στη λέμβο- εντός τουρκικών χωρικών υδάτων- δεν την ακινητοποίησε.

Οταν η λέμβος πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, το λιμενικό την ακινητοποίησε και ξεκίνησε η περισυλλογή των επιβαινόντων σε αυτή, κάποιοι από τους οποίους είχαν πέσει στη θάλασσα. Ομως, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής πέρασε και εκείνο σε ελληνικά χωρικά ύδατα και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού «δυσχέρανε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιμενικό Χίος τουρκική ακταιωρός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ