Τα αμερικανικά στρατεύματα παραμένουν στη Συρία -Παρά την επιθυμία του Τραμπ να αποχωρήσουν - iefimerida.gr

Τα αμερικανικά στρατεύματα παραμένουν στη Συρία -Παρά την επιθυμία του Τραμπ να αποχωρήσουν

Φωτογραφία: AP/ Carolyn Kaster
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στη συνέχιση του πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, κάνοντας ένα βήμα πίσω από τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ που επιμένει να επιστρέψουν άμεσα στην πατρίδα τους οι 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες.

«Η στρατιωτική αποστολή με στόχο την εξάλειψη του ISIS στη Συρία φτάνει στο τέλος της, καθώς το Ισλαμικό Κράτος έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, μία ημέρα μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, για το μέλλον της αποστολής.

«Οι ΗΠΑ και οι εταίροι μας παραμένουν αφοσιωμένοι στην εξάλειψη της μικρής παρουσίας του ISIS στη Συρία που δεν έχουν εξαλείψει ήδη οι δυνάμεις μας», ανέφερε ακόμη η Σάντερς.

Η δήλωση αυτή δείχνει ότι οι κορυφαίοι σύμβουλοι του Τραμπ επί στρατιωτικών ζητημάτων- που ήταν υπέρ της παραμονής των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία, κάτι κρίσιμο για να μην ανακτήσει έδαφος ο ISIS- τον έπεισαν, τουλάχιστον προς το παρόν, να μην διατάξει μία γρήγορη αποχώρηση, σχολιάζουν οι New York Times.

Την Τρίτη ο Τραμπ είχε επαναλάβει την προθυμία του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ είχαν ήδη κερδίσει τη μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές. «Θέλω να φύγουμε, να φέρουμε τους στρατιώτες μας πίσω στο σπίτι. Είναι καιρός. Ημασταν πολύ επιτυχημένοι ενάντια στον ISIS», είπε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία Λευκός Οίκος Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ