Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, μετά το αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας - iefimerida.gr

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, μετά το αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Ολαφ Σολτς (Φωτογραφία: AP/ Michael Sohn)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θέμα για την Ελλάδα τώρα είναι πρώτα η υλοποίηση των συμφωνηθέντων μεταρρυθμιστικών βημάτων και πάνω σε αυτό εργάζεται η Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί, η τέταρτη αξιολόγηση τρέχει. Οι Θεσμοί θα μας ενημερώσουν για την πρόοδο υλοποίησης», δήλωσε ο Ντένις Κόλμπεργκ στο ΑΠΕ, όταν ρωτήθηκε για το δημοσίευμα της Handelsblatt, περί σχεδίου του ESM και της Γαλλίας για την ελάφρυνση του χρέους.

«Στόχος τώρα είναι να ολοκληρωθεί καλά το πρόγραμμα προσαρμογής το οποίο τρέχει ακόμη ως τον Αύγουστο. Η Ελλάδα έχει υλοποιήσει αποφασιστικά μεταρρυθμιστικά βήματα και έχει καταφέρει έτσι σημαντική πρόοδο, η οικονομία αναπτύσσεται πάλι, η υψηλή ανεργία μειώνεται. Σημαντικό είναι το αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο η Ελλάδα θέλει να υποβάλει στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup τον Απρίλιο», συνέχισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Το σχέδιο αυτό, κατέληξε, θα πρέπει μετά το τέλος του προγράμματος να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χρέος Eurogroup Ντένις Κόλμπεργκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ