H γερμανική Eισαγγελία θέλει να εκδώσει τον Πουτζδεμόν στην Ισπανία - iefimerida.gr

H γερμανική Eισαγγελία θέλει να εκδώσει τον Πουτζδεμόν στην Ισπανία

O πρώην πρόεδρος της Καταλονίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γενική εισαγγελία του γερμανικού ομόσπονδου κρατιδίου Σλέσβιχ Χόλσταϊν θέλει να εκδώσει στην Ισπανία τον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν.

Κατέθεσε μάλιστα, όπως η ίδια ανακοίνωσε, το σχετικό ένταλμα στο ανώτατο δικαστήριο του κρατιδίου, αφού όπως απεφάνθη, η εξέταση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης κατά του Πουτζδεμόν έδειξε ότι είναι «παραδεκτό» το αίτημα έκδοσης.

Ο 55χρονος Καταλανός πολιτικός συνελήφθη τον περασμένο μήνα από τις γερμανικές Αρχές, αφού πρώτα πέρασε τα σύνορα από τη Δανία με προορισμό το Βέλγιο, όπου ζει αυτοεξόριστος από τον Οκτώβριο του 2017, μετά και το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Η ισπανική κυβέρνηση τον κατηγορεί για ανυπακοή και στάση και σε περίπτωση σύλληψής του από τις ισπανικές αρχές, ο Πουτζδεμόν ενδεχομένως να τιμωρηθεί μέχρι και με 30 χρόνια φυλάκιση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ