Κοινωνικός εκνευρισμός και πολιτική θύελλα για τον Τόσκα -Από το «Φαρ Ουέστ» στον «μη αγγελικά πλασμένο κόσμο» - iefimerida.gr

Κοινωνικός εκνευρισμός και πολιτική θύελλα για τον Τόσκα -Από το «Φαρ Ουέστ» στον «μη αγγελικά πλασμένο κόσμο»

Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την περίπτωση του Πάνου Καμμένου, ενός ακόμη υπουργού τα έργα και οι ημέρες προβληματίζουν κυβέρνηση, κόμμα και υπηρεσιακούς παράγοντες: του κ. Νίκου Τόσκα.

Οι κατά καιρούς προκλητικές αποφάσεις του υπουργού «Προστασίας του Πολίτη», στις οποίες αποδίδεται η αδρανοποίηση και η ακατανόητη ανοχή της αστυνομίας (ακόμη και όταν δέχεται εγκληματικές επιθέσεις), η «ωραιοποίηση» και η «δικαιολόγηση» της απαράδεκτης έλλειψης ασφαλείας στην καθημερινότητα των πολιτών, δεν έχουν ξεσηκώσει μόνο θύελλα αντιδράσεων από πλευράς αντιπολίτευσης. Έχουν εξαγριώσει και το ίδιο το σώμα των αστυνομικών, οι εκπρόσωποι του οποίου καταγγέλλουν ανοικτά την άνωθεν έλλειψη πολιτικής βούλησης να αντιμετωπισθεί δυναμικά και αποτελεσματικά το ολοένα και διογκούμενο κύμα εγκληματικών ενεργειών, διαρρήξεων, επιθέσεων αλλά και ανασφάλειας, παραβατικότητας και αποθράσυνσης του υποκόσμου, των οργανωμένων αναρχικών και των... «συλλογικοτήτων».

Η αντίδραση της ΝΔ

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τα κρούσματα εγκληματικότητας των τελευταίων 24ωρων και των... παραινέσεων Τόσκα. Σε προσωπική του δήλωση, ο πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε:
«Τα τελευταία κρούσματα εγκλημάτων, με συνανθρώπους μας να χαροπαλεύουν και σπίτια να λεηλατούνται, επιβεβαιώνουν αυτό που η ΝΔ επισημαίνει από καιρό. Οτι η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Πρόβλημα εγκληματικότητας υπήρχε πάντα. Το τελευταίο διάστημα, όμως, το ποτήρι ξεχείλισε. Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη.
Θυμίζω το νόμο Παρασκευόπουλου που απελευθέρωσε εκατοντάδες εγκληματίες. Την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ της αστυνομίας. Τη μείωση των περιπολιών στις γειτονιές.
Την απαράδεκτη ανοχή που δείχνει στους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες και τις ομάδες που δρουν στα πανεπιστήμια.
H ασφάλεια είναι προϋπόθεση δημοκρατίας, ομαλότητας και ευημερίας.”

Προβληματισμός και στο Μαξίμου

Η γκρίνια για τις... επιδόσεις αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Τόσκα που ερεθίζουν την κοινωνία, έφθασε και στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια. Ιδίως μετά τις πολύ πρόσφατες «ατυχείς» τοποθετήσεις του υπουργού «προστασίας του πολίτη»: επιτέθηκε με πάθος εναντίον του 88χρονου που στον πανικό του χρησιμοποίησε όπλο και τραυμάτισε τους ληστές που μπήκαν στο σπίτι του και τον κακοποίησαν, μίλησε για «φαρ ουέστ», περίεργως μπέρδεψε την αυτοάμυνα με την... αυτοδικία (!) και...δεν δίστασε να «διαφημίσει» την άποψη ότι όταν μπαίνουν νύκτα στα σπίτια του κόσμου κακοποιοί και ληστές, οι ένοικοι «καλά θα κάνουν να υποδυθούν τους κοιμισμένους και να μην προβάλλουν αντίσταση...»!

Ο κ. υπουργός, μάλιστα, δεν... παρέλειψε να κάνει και νέα «συμβουλευτική» παρέμβαση λίγες ώρες μετά το συμβάν με τον 88χρονο. Μετά την πανελλήνια αγανάκτηση για την εισβολή, ξυλοδαρμό και στο τέλος εν ψυχρώ πυροβολισμό μέσα στο σπίτι επιχειρηματία (που δίνει μάχη για την ζωή του)στην Κηφισιά, με ανακοίνωσή του ο επί της «προστασίας του πολίτη» πολιτικός προϊστάμενος, αφού μας... πληροφόρησε ότι ζούμε σε «μη αγγελικά πλασμένο κόσμο»(!), επιτέθηκε εναντίον των ΜΜΕ τα οποία μέμφθηκε επειδή «καταπιάνονται και μεγεθύνουν.. περιπτωσιολογίες»!

Και δεν έμεινε σ' αυτά, ο κ. Τόσκας. Πέρασε και στην προσφιλή τακτική του να... μαγειρεύει τα στατιστικά στοιχεία για την βία, την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα! Και παρουσίασε νούμερα «βελτίωσης» της κατάστασης, περιοριζόμενος, βολικά, στον αριθμό των εγκλημάτων κατά τον περασμένο χρόνο, που όντως ελαττώθηκαν, εμφανίζοντάς τα ως «δείκτη» μιας δήθεν γενικής μείωσης της ανασφάλειας, της βίας, της ανεξέλεγκτης και με την ανοχή της αστυνομίας δράση των αναρχικών-καταστροφέων, και της παραβατικότητας. Που, όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της αστυνομίας σημείωσαν κατά το 2017 κατακόρυφη και επικίνδυνη αύξηση...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ