Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Κουτσενρόιτερ, πρώην στέλεχος της Siemens -Για την υπόθεση του C4I - iefimerida.gr

Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Κουτσενρόιτερ, πρώην στέλεχος της Siemens -Για την υπόθεση του C4I

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς τον κίνδυνο να συλληφθεί μπορεί πλέον να εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Μαικλ Κουτσενρόιτερ πρώην στέλεχος της μητρικής Siemens προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση του C4I.

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής του τομέα τηλεπικοινωνιών στο Μόναχο, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να κάνει δεκτό το αίτημά του για αντικατάσταση του εντάλματος προσωρινής του κράτησης με την καταβολή 30.000 ευρώ, μπορεί να προσέλθει ενώπιον των δικαστών χωρίς τον φόβο της... χειροπέδας.

Το δικαστικό συμβούλιο βλέποντας πως δεν είχε λόγο ύπαρξης το επίμαχο ένταλμα, αφού ο Κουτσενρόιτερ είναι Γερμανός υπήκοος, αποφάσισε την αντικατάστασή του με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης. Το αίτημα έγινε από τον ίδιο τον κατηγορούμενο και έγινε δεκτό. Έτσι, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφέτη –ειδικού ανακριτή Δ. Ορφανίδη , ο οποίος διενεργεί κύρια ανάκριση για την υπόθεση της ανάθεσης της σύμβασης για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.

Η προσωρινή κράτηση είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο για συναφή υπόθεση και δη για την παραλαβή του ίδιου συστήματος ασφαλείας, η ανάκριση επί της οποίας περατώθηκε πρόσφατα.

Στην κρίση των μελών του δικαστικού συμβουλίου βάρυνε εξάλλου το ότι στην κύρια υπόθεση που είναι στο ακροατήριο για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens , ο Μίχαελ Κουτσενρόιτερ δικάζεται, εκπροσωπούμενος από πληρεξούσιο δικηγόρο, όπως προβλέπει η δικονομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υπόθεση Siemens εγγύηση Δικαιοσύνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ