Τα 7 καλύτερα τσουρέκια της Αθήνας -Μαστιχωτά, μυρίζουν μαχλέπι, κόβονται με το χέρι [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα 7 καλύτερα τσουρέκια της Αθήνας -Μαστιχωτά, μυρίζουν μαχλέπι, κόβονται με το χέρι [εικόνες]

Φωοτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα μπορεί να μην αρέσουν σε όλους. Μπορεί να μην αρέσουν σε πολλούς η αλήθεια είναι. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να βρεθεί άνθρωπος, μικρός ή μεγάλος, που να μην του αρέσει το παραδοσιακό γλυκό του Πάσχα: Το τσουρέκι.


Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι τσουρέκι δεν βρίσκεις σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία μια φορά το χρόνο, αλλά όλο το χρόνο.

Δεν είναι τυχαίο, επίσης, το γεγονός ότι δεν βρίσκεις τσουρέκι μόνο σε ζαχαροπλαστεία και φούρνους αλλά παντού, μέχρι και στο περίπτερο της πιο ερημικής γειτονιάς της πιο απομακρυσμένης πόλης.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι αν τελικά τη σπάσεις τη ριμάδα τη νηστεία που με τόσο κόπο έκανες τη Μεγάλη Εβδομάδα, για μια φέτα τσουρέκι θα την σπάσεις. Κάποιο πρωινό που δεν πήγαινε μόνος του κάτω ο καφές ή κάποιο βράδυ όταν σε μεγάλη πείνα ψάχνεις απεγνωσμένα κάτι να φας.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι για τους νηστεύσαντες, το πρώτο πράγμα που λιγουρεύονται εκεί γύρω στο μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την Ανάσταση και το τέλος της νηστείας, είναι το τσουρέκι. Μεγάλες πλεξούδες με κατα-κόκκινα αβγά συνήθως κοσμούν τα τραπέζια των ελληνικών σπιτιών προκαλώντας άπαντες, μικρούς μεγάλους για την... αμαρτία.

Τα 7 καλύτερα τσουρέκια της Αθήνας -Μαστιχωτά, μυρίζουν μαχλέπι, κόβονται με το χέρι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οσο κοινό και αγαπητό γλυκό και αν είναι το τσουρέκι, όμως, είναι άλλο τόσο και δύσκολο. Τσουρέκια υπάρχουν πολλά, λίγα όμως κάνουν τη διαφορά. Λίγα μοσχοβολάνε μαχλέπι και μαστίχα, λίγα είναι τόσο αφρωτά που δεν μπορείς καν να τα κόψεις με μαχαίρι. Απαιτούν και μπορούν να κοπούν μόνο με... χέρι.

Εμείς ψάξαμε, τα βρήκαμε και σας προτείνουμε μερικά τσουρέκια που φτιάχνονται σε ζαχαροπλαστεία και φούρνους της Αθήνας, με συνταγές πολίτικες, αυθεντικές, που κρατιούνται σαν μυστικό. Ολα ένα και ένα:

Maxim

  • Τσακίρογλου 23, Νέα σμύρνη
  • Τηλ: 21 0932 4603

​Θεϊκό τσουρέκι από αυτά που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσεις. Ναι, ακόμη και αν μένεις στα βόρεια προάστια, υπάρχει ένας πραγματικά σοβαρός λόγος να κατέβεις στη Νέα Σμύρνη (πέρα από την πλατεία). Και αυτός ο λόγος δεν είναι άλλος από το τσουρέκι του Μαξίμ, ένα ζαχαροπλαστείο γειτονιάς που εδώ και 30 χρόνια φτιάχνει το πιο ξεχωριστό τσουρέκι της Αθήνας. Αυθεντικό πολίτικο, με συνταγή πολύτιμη, χρόνων, που φυλάσσεται σαν... εικόνισμα, καρφιτσωμένη στο εργαστήριο, τσουρέκι βουτυράτο, που μοσχοβολάει μαστίχα και μαχλέπι. Δεν είναι τυχαίο ότι τέτοιες ημέρες έξω από το ζαχαροπλαστείο σχηματίζονται ουρές.

Lido

Ακόμη ένα γνωστό... τσουρεκάδικο της Αθήνας. Σ' αυτό το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο στο Παγκράτι, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, φτιάχνουν τσουρέκια με αυθεντική πολίτικη συνταγή από το 1967, μαστιχωτό με ισορροπημένη γεύση. Επίσης διατίθεται και με σοκολάτα και κάστανο αλλά και νηστίσιμο. Τίποτα δεν συγκρίνεται, όμως, με το κλασικό τσουρέκι...

  • Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι
  • Τηλ: 21 0751 6898

Riviera

  • Τρίτωνος 119, Παλαιό Φάληρο 
  • Tηλ: 210 98 26 670

Ενα τσουρέκι επίσης με ιστορία 35 χρόνων, φιλέ αμυγδάλου και έντονα αρώματα από μαστίχα και μαχλέπι. Κλασικό πολίτικο από ένα ζαχαροπλαστείο που ειδικεύεται στα πολίτικα γλυκά.

Divan

  • Ναϊάδων 51-53, Παλαιό Φάληρο
  • Τηλ: 21 0982 1927

Στην ίδια γειτονιά βρίσκεται ένα επίσης κλασικό πολίτικο ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει εξαιρετικό τσουρέκι. Λίγο νωπό στο εσωτερικό του, με έντονο άρωμα από μαχλέπι.

Αρτοποιητής ο Τάκης

  • Μισαραλιώτου 14, Αθήνα
  • Τηλ: 21 0923 0052

Αυθεντική πολίτικη συνταγή και γεύση, με βούτυρο γάλακτος, μαστίχα και μαχλέπι. Πέρα από την παραδοσιακή εκδοχή το βρίσκεις και με σοκολάτα, με καραμελωμένο αμύγδαλο, με αγριοκέρασο, με σοκολάτα, αμύγδαλο, σταφίδα και πορτοκάλι.

Αρτος & Γεύσεις Ζύμης Σαχινίδης

  • Μαντζουράκη 2, Ψυχικό
  • Τηλ: 21 0692 6286

Κλασικό πασχαλινό τσουρέκι αφρός με μαχλέπι και μαστίχα τέλειο για να συνοδέψει τον πρωινό καφέ αλλά και ως λιχουδιά μετά το φαγητό. Και το τσουρέκι όπως και τα χίλια άλλα καλά που μπορεί να βρεις κανείς στο φούρνο Σαχινίδη παρασκευάζεται με ιδιαίτερη τέχνη και αγάπη. Γιατί και στο τσουρέκι το χέρι που το φτιάχνει μετράει...

Αφοί Ασημακόπουλοι

  • Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα
  • Τηλ:  21 0361 0092

Με μαχλέπι αλλά και πορτοκάλι, το ζυμαρένιο τσουρέκι του Ασημακόπουλου είναι απίστευτα λαχταριστό! Παρασκευάζεται με την ίδια παραδοσιακή συνταγή από το 1915 με πρόβειο βούτυρο. Πολύ σφιχτοπλεγμένο, μαλακό στην υφή, με δυνατές ζυμαρένιες ίνες· με τα χέρια τραβάμε δυνατά και σχίζεται, δεν κόβεται. Θα το βρείτε και γεμιστό με σοκολάτα και κάστανο!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ