Δικαστές για την επίθεση στο Πρωτοδικείο: Φάνηκε η ανεπάρκεια των μέτρων φρούρησης και φύλαξης - iefimerida.gr

Δικαστές για την επίθεση στο Πρωτοδικείο: Φάνηκε η ανεπάρκεια των μέτρων φρούρησης και φύλαξης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στόχο τα δικαστήρια έχουν βάλει ομάδες κουκουλοφόρων. Μετά το εφετείο της Αθήνας, το οποίο ακόμη επισκευάζεται, σειρά είχε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Άγνωστοι με βαριοπούλες, έσπασαν τα τζάμια της εισόδου και πέταξαν κόκκινη μπογιά. Η διεύθυνση του Πρωτοδικείου καταδίκασε την ενέργεια, δηλώνοντας ότι η δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται.

«Το Τριμελές συμβούλιο διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, με αφορμή την "καταδρομική " επίθεση που πραγματοποίησε χθες ομάδα κουκουλοφόρων στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου, καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού και κάθε ενέργειας με αντιδημοκρατική και αντικοινωνική συμπεριφορά και δηλώνει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν εκβιάζονται ούτε εκφοβίζονται και θα συνεχίσουν να επιτελούν απερίσπαστοι το συνταγματικό τους καθήκον. Τέλος, καλεί την εκτελεστική εξουσία να καταδικάσει την επίθεση αυτή και να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για να διασφασλίσει την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης που συνιστά πυλώνα της Δημοκρατίας».

Η ένωση διοικητικών δικαστών από την πλευρά της σημειώνει ότι η πρόκληση υλικών ζημιών στα δημόσια κτίρια, όχι μόνο δεν συνιστά καμία μορφή εναντίωσης στις παθογένειες του συστήματος, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για τυφλή βία στρεφόμενη κατά των πολιτών, με χρήματα των οποίων τα δημόσια κτίρια έχουν ανεγερθεί.

«Τέλος, επισημαίνουμε ότι οι ενέργειες αυτές, αναδεικνύουν τις διαχρονικές ευθύνες της πολιτείας για την ανεπάρκεια των μέτρων φρούρησης και φύλαξης των δικαστηρίων» καταλήγουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ