Ο Πάπας βάφτισε τον «μετανάστη ήρωα» -Είχε σταματήσει ληστή με μπαλτά - iefimerida.gr

Ο Πάπας βάφτισε τον «μετανάστη ήρωα» -Είχε σταματήσει ληστή με μπαλτά

Φωτογραφία: AP/ Gregorio Borgia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν άνθρωπο που έφτασε στην Ιταλία χωρίς έγγραφα, για να γίνει στην πορεία ήρωας, βάφτισε ο πάπας Φραγκίσκος, μεταξύ άλλων επτά ενηλίκων, παρουσία περίπου 10.000 πιστών.

Πρόκειται για τον Τζον Ογκα, από τη Νιγηρία. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο 31χρονος ζητιάνευε έξω από σούπερ μάρκετ στη Ρώμη, όταν είδε έναν ληστή να βγαίνει έχοντας μόλις κλέψει 400 ευρώ υπό την απειλή μπαλτά. Ο Ογκα, που δεν διέθετε νόμιμα έγγραφα, κράτησε στο έδαφος τον ληστή μέχρι να φτάσει εκεί η αστυνομία, ενώ αμέσως μετά έφυγε, καθώς φοβήθηκε ότι θα γίνει αντιληπτό πως ήταν παράτυπος μετανάστης.

Ομως, η αστυνομία τον εντόπισε- από το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας- και τον αντάμειψε για την πράξη του βοηθώντας να εξασφαλίσει τη νόμιμη διαμονή του στην Ιταλία. Πλέον, ο 31χρονος εργάζεται σε αποθήκη φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Νονός του Ογκα έγινε ο Νούντσιο Καρμπόνε, ένας Ιταλός αστυνομικός που εργάζεται στη συνοικία όπου έγινε η απόπειρα ληστείας.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάπας Φραγκίσκος ήρωας μετανάστης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ