Άραβες και Ρώσοι ζητούν τέλος της βίας στη Συρία αλλά χωρίς ξένη επέμβαση - iefimerida.gr

Άραβες και Ρώσοι ζητούν τέλος της βίας στη Συρία αλλά χωρίς ξένη επέμβαση

Σεργκεί Λάβροφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμφωνία πέντε σημείων ανακοινώνθηκε από τα Αραβικά έθνη και τη Ρωσία σχετικά με την κατάσταση στη Συρία. Άραβες και Ρώσοι ζητούν ανθρωπιστική βοήθεια και τερματισμό της βίας αλλά αντιτείθενται στην προοπτική ξένης επέμβασης στη χώρα.

Η Συμφωνία των πέντε σημείων προβλέπει ακόμη να υπάρξει αμερόληπτη παρακολούθηση της κατάστασης, ενώ οι συμβαλλόμενες χώρες εξέφρασαν την υποστήριξη τους προς τον απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Ανάν.

Την ανακοίνωση έκαναν οι Υπουργοί Εξωτερικών των αραβικών χωρών στο Κάιρο στη σύνοδο τους για την κρίση στη Συρία, στην οποία συμμετείχε και ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ και ο πρωθυπουργός του Κατάρ Σεΐχης Χαμάντ Μπιν Τζάσιμ αλ θάνι ανακοίνωσαν τη συμφωνία σε κοινή συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία δεν δέχτηκαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ