Ανατ. Γούτα: Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία για την αποχώρηση των ανταρτών - iefimerida.gr

Ανατ. Γούτα: Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία για την αποχώρηση των ανταρτών

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τις ένοπλες ομάδες στη συριακή Ντούμα, για την αποχώρησή τους από την πόλη αυτή της Ανατολικής Γούτα, στόχο μιας μεγάλης επίθεσης του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Συμφωνία επιτεύχθηκε με τους ηγέτες παράνομων ένοπλων οργανώσεων για την έξοδο ανταρτών και μελών των οικογενειών τους από την πόλη Ντούμα στο εγγύς μέλλον», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι, ο οποίος δεν διευκρίνισε ποιες ομάδες αφορά η συμφωνία αυτή.

Πριν από λίγο η οργάνωση των Σύρων ανταρτών Τζάις αλ-Ισλάμ διέψευσε τις πληροφορίες ότι θα εγκαταλείψει την Ντούμα.

«Η θέση μας παραμένει σαφής και σταθερή και είναι ότι απορρίπτουμε τον αναγκαστικό εκτοπισμό και τη δημογραφική αλλαγή σε ό,τι απομένει από την ανατολική Γούτα», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Τζάις αλ-Ισλάμ Χάμζα Μπιρκντάρ σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ