Πρώτο τετ α τετ Τσίπρα-Αβραμόπουλου μετά τη... Novartis -Στο τραπέζι το προσφυγικό - iefimerida.gr

Πρώτο τετ α τετ Τσίπρα-Αβραμόπουλου μετά τη... Novartis -Στο τραπέζι το προσφυγικό

Μία άκρως... ενδιαφέρουσα συνάντηση, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα έχει σήμερα το μεσημέρι (2.15μμ) ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το εν λόγω τετ α τετ αποκτά εκ των πραγμάτων μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκριτικά με τις προηγούμενες φορές. Αφού θα πραγματοποιηθεί με φόντο τις αλληλοκατηγορίες και τη σκληρή κόντρα κυβέρνησης και Δημήτρη Αβραμόπουλου για την υπόθεση της Novartis που ξεσήκωσε θύελλα στο πολιτικό σκηνικό.

Όσο για την υπόλοιπη ατζέντα, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το φλέγον θέμα των προσφυγικών ροών ενόψει και του καλοκαιριού. Με την κυβέρνηση να ετοιμάζει πρωτοβουλίες για την αποσυμφόρηση των νησιών και την βελτίωση του πολιτικού πλαισίου για τα ασυνόδευτα.

Μείζον θέμα τέλος είναι πώς εξελίσσεται η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Υπενθυμίζεται οτι για την Ένωση βασικό θέμα είναι η ανάσχεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών,με την Άγκυρα να γνωρίζει πόσο εξαρτημένοι είναι οι Ευρωπαίοι στο θέμα αυτό. Εξ’αυτού του λόγου ο Ερντογάν δε χάνει ευκαιρία να το θυμίζει τόσο με δηλώσεις του αλλά αξιώνοντας και χρηματικά ανταλλάγματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ