Εκπρόσωπος ρωσικού ΥΠΕΞ: Πολύ σύντομα συναντήσεις για την κρίση στην κορεατική χερσόνησο - iefimerida.gr

Εκπρόσωπος ρωσικού ΥΠΕΞ: Πολύ σύντομα συναντήσεις για την κρίση στην κορεατική χερσόνησο

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σειρά συναντήσεων με θέμα την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο, στις οποίες θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων στην διευθέτηση της κρίσης, ενδέχεται να πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα στην Μόσχα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

«Η Ρωσία δραστηριοποιείται με στόχο την ενδυνάμωση των θετικών τάσεων σε σχέση με τις εξελίξεις που αφορούν στην κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο και γύρω από αυτήν. Ιδιαίτερα εξετάζονται ζητήματα που αφορούν την διοργάνωση μια σειράς συναντήσεων με τους εκπροσώπους των εμπλεκομένων χωρών που θα πραγματοποιηθούν στην Μόσχα πολύ σύντομα», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η ίδια επεσήμανε ότι θα υπάρξει πρόσθετη αναλυτική ενημέρωση «σε συνεννόηση με τους εταίρους».

Οι εξαμερείς συνομιλίες με θέμα την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, στις οποίες συμμετείχαν η Βόρειος Κορέα, η Νότιος Κορέα, η Ιαπωνία , η Κίνα Ρωσία και ΗΠΑ, είχαν διακοπεί το 2008 με πρωτοβουλία της Πιονγκιάνγκ. Η Μόσχα και το Πεκίνο επιδιώκοντας την επανέναρξη των συνομιλιών τον Ιούλιο του 2017, πρότειναν από κοινού να σταματήσει η Βόρειος Κορέα τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές και η Νότιος Κορέα και οι ΗΠΑ τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για μια συνάντηση κορυφής μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας\ ή για μια συνάντηση μεταξύ του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του ηγέτη της Βορείας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ούν.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ