Τέλος και επισήμως στο deal με την Exin για την Εθνική Ασφαλιστική - iefimerida.gr

Τέλος και επισήμως στο deal με την Exin για την Εθνική Ασφαλιστική

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και επισήμως έλαβε τέλος το deal της Εθνικής Τράπεζας με την Exin για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Μετά την εκπνοή της καταληκτικής ημερομηνίας (28 Μαρτίου) για την κατάθεση των συμπληρωματικών εγγράφων προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή η ΕΤΕ ανακοίνωσε ότι τερματίζει την σύμβαση αγοράς και πώλησης και θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΤΕ αναφέρει: «Στις 29 Ιουνίου 2017, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.ανακοίνωσε την πώληση του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων «η ΕΘΝΙΚΗ» στην ΕΧΙΝ Financial Services Holdings B.V. (“EXIN”), υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, εκπλήρωσης ορισμένων προϋποθέσεων, συμπεριλαμβανομένων και των εγκρίσεων από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στις 28 Μαρτίου 2018, καταληκτική ημερομηνία, από την πλευρά της ΕΧΙΝ, εκπλήρωσης αναβλητικών αιρέσεων όπως αυτές αναφέρονται στη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης μεταξύ της ETE και της EXIN, η ΕΤΕ έλαβε γνώση ότι οι ανωτέρω δεν πληρούνται και ως εκ τούτου, αποφάσισε να τερματίσει τη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης. Η Τράπεζα θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις.»

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στις διαπραγματεύσεις με τη Fosun που ήταν ο δεύτερος επικρατέστερος διεκδικητής στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την Εθνική Ασφαλιστική. Η Fosun διατηρεί το ενδιαφέρον της- όπως άλλωστε δήλωσε η γενική διευθύντρια του κινεζικού ομίλου Κανγκ Λαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Bloomberg- και περιμένει να κληθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας.

Η προσφορά της Fosun θα πρέπει να επικαιροποιηθεί κάτι που γνωρίζει ο κινεζικός όμιλος. «Η στρατηγική και η ισχυρή εμπιστοσύνη μας στην εταιρεία έχουν αναγνωριστεί από τον πωλητή. Επομένως, περιμένουμε ότι θα μας έχει υπόψη εάν η Exin αποτύχει να ολοκληρώσει το deal» είχε υπογραμμίσει η κ. Λαν στο διεθνές πρακτορείο.

Σημαντικό στοιχείο που ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Εθνικής Τράπεζας ως πωλητή στην προσπάθεια βελτίωσης του τιμήματος, είναι η αύξηση των πωλήσεων που επιτεύχθηκε μέσω του τραπεζικού δικτύου.

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της Εθνικής θα εξετάσει τις πιθανές επιλογές με βάση και τη βελτίωση του λειτουργικού περιβάλλοντος, αλλά και τη βελτίωση της αξίας της εταιρείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΜ ΕΧΙΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ