Συνελήφθη ο ηγέτης της ομάδας Nxivm –Είχε χαρέμι με σκλάβες του σεξ, τούς είχε χαράξει τα αρχικά του [εικόνες] - iefimerida.gr

Συνελήφθη ο ηγέτης της ομάδας Nxivm –Είχε χαρέμι με σκλάβες του σεξ, τούς είχε χαράξει τα αρχικά του [εικόνες]

Ο 57χρονος Κιθ Ρανιέρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνελήφθη ο ηγέτης της αμφιλεγόμενης ομάδας αυτοβοήθειας NXIVM, από το FBI στο Μεξικό και είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της σωματεμπορίας.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ισχυρίζοντας πως ο Κιθ Ρανιέρ επέβλεπε ένα σύστημα «σκλάβων και αφεντικών» στην ομάδα του, όπου τα γυναικεία μέλη έπρεπε να κάνουν σεξ μαζί του και είχαν μαρκαρισμένα επάνω τους τα αρχικά του.

Συνελήφθη ο ηγέτης της ομάδας Nxivm –Είχε χαρέμι με σκλάβες του σεξ, τούς είχε χαράξει τα αρχικά του [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Ρανιέρ εγκατέλειψε τις ΗΠΑ πέρυσι, όταν πρώην μέλη της ομάδας μίλησαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αρκετές γυναίκες μίλησαν ανοιχτά σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα New York Times τον περασμένο Οκτώβριο, και που οδήγησε το Γραφείο Εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μπρούκλιν να ξεκινήσει έρευνα.

Μετά τη δημοσιοποίηση του άρθρου, ο Ρανιέρ, μέσω επιστολής, αρνήθηκε τη χρήση αυτών των πρακτικών στην ομάδα του και ανέφερε πως μια ανεξάρτητη έρευνα δεν βρήκε τίποτα που να τον κατηγορεί.

Τι είναι το Nxivm
Στην ιστοσελίδα του, το Nxivm περιγράφει τον εαυτό του ως μια «κοινότητα που καθοδηγείται από ανθρωπιστικές αρχές που επιδιώκουν να ενδυναμώσουν τους ανθρώπους και να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος».

Με έδρα το Άλμπανι της Νέας Υόρκης, η ομάδα ιδρύθηκε το 1998 ως « Executive Success Programs» και λέει ότι έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 16.000 ανθρώπους.

Συνελήφθη ο ηγέτης της ομάδας Nxivm –Είχε χαρέμι με σκλάβες του σεξ, τούς είχε χαράξει τα αρχικά του [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τα μέλη της ομάδας αναφέρουν ότι περιλαμβάνουν πλούσιους κληρονόμους, γιο ενός πρώην προέδρου του Μεξικό και ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Ο Ρανιέρ και η ομάδα του έχουν αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης εδώ και πολλά χρόνια. Ο δημοσιογράφος Τζέιμς Οντάτο, δημοσίευσε πολλά άρθρα στην εφημερίδα Times Union of Albany το 2012, τα οποία αμφισβητούσαν τις πρακτικές της ομάδας και την συνέκρινε με λατρεία.

Μετά το δημοσίευμα των New York Times, πολλές γυναίκες αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους και οι ομοσπονδιακές αρχές άρχισαν να μιλούν με «μάρτυρες και θύματα» που συνδέονται με την ομάδα.

Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει η ομάδα;
Μια ένορκη κατάθεση αναφέρει πως η Nxivm λειτούργησε ως μια ομάδα «πυραμίδα» όπου τα εργαστήρια αυτοβοήθειας κόστιζαν στα μέλη χιλιάδες δολάρια.

Οι ομοσπονδιακοί ερευνητές λένε πως τα τελευταία χρόνια, ο 57χρονος Ρανιέρ, δημιούργησε μια μυστική αδελφότητα μέσα στην ομάδα που είναι γνωστή ως Dominus Obsequious Sororium (DOS), που σημαίνει Master over the Slave Women.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μόλις προσληφθούν ως «σκλάβες», οι γυναίκες πρέπει να κάνουν ανήθικες πράξεις για τα «αφεντικά» τους αλλά και σεξ με τον Ρανιέρ, που είναι γνωστός ως «Εμπροσθοφυλακή».

Οι ερευνητές λένε πως ο Ρανιέρ έχει μια ομάδα από 1520 σεξουαλικές συντρόφους, που αλλάζουν ανά διαστήματα και στις οποίες δεν επιτρέπεται να συζητούν τη σχέση τους μαζί του ή να έχουν μια σχέση με κάποιον άλλον.

Ισχυρίζονται δε, πως οι «σκλάβοι» στην ομάδα έπρεπε να ακολουθούν δίαιτες εξαιρετικά χαμηλών θερμίδων λόγω της προτίμησης του Ρανιέρ στις αδύνατες γυναίκες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα μέλη της ομάδας έπρεπε να χαράξουν με ένα καυτηριασμένο στυλό τα αρχικά του Ρανιέρ, συχνά στις πυελικές περιοχές τους, σε τελετές που κινηματογραφούνταν από μέλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Nxivm Κιθ Ρανιέρ ομάδα ηγέτης σκλάβες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ