Βραβεία βιβλίου Public: Οι αναγνώστες ψηφίζουν τα βιβλία της χρονιάς - iefimerida.gr

Βραβεία βιβλίου Public: Οι αναγνώστες ψηφίζουν τα βιβλία της χρονιάς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιος θα ανέβει φέτος στην κορυφή; Τα καταστήματα Public διοργανώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά τα Βραβεία Βιβλίου Public και δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους αναγνώστες να ψηφίσουν το αγαπημένο τους βιβλίο.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δέκα κατηγορίες βιβλίων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της εκδοτικής παραγωγής της προηγούμενης χρονιάς (2017), όπως ελληνική λογοτεχνία, μεταφρασμένη λογοτεχνία, non fiction, ποίηση, παιδική λογοτεχνία, εφηβική λογοτεχνία κ.ά. Οι αναγνώστες καλούνται επίσης να ψηφίσουν για το αγαπημένο τους ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο.
Η διαδικασία της ψηφοφορίας, που πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσα από το microsite http://www.publicbookawards.gr , έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις.

Στη διάρκεια της πρώτης φάσης, οι αναγνώστες μπορούν να επιλέξουν το αγαπημένο τους βιβλίο μέσα από τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τους εκδότες που συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου Public αλλά και τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία που πρότειναν οι εκδοτικοί οίκοι. Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα μίας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία και μπορεί να ψηφίσει σε μία ή περισσότερες κατηγορίες. Η πρώτη φάση της ψηφοφορίας ολοκληρώνεται στις 21 Απριλίου 2018.

Στη δεύτερη φάση της ψηφοφορίας, τα βιβλιοπωλεία Public θα ανακοινώσουν τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης, καθώς και τα 10 δημοφιλέστερα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία. Οι αναγνώστες θα αναδείξουν τον μεγάλο νικητή, επιλέγοντας από την παραπάνω λίστα το αγαπημένο τους βιβλίο ανά κατηγορία και το αγαπημένο τους βιβλιοπωλείο. Στη δεύτερη και τελική φάση οι αναγνώστες έχουν ξανά το δικαίωμα μίας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία. Η δεύτερη φάση της ψηφοφορίας θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαΐου 2018.

Τα Βραβεία Κοινού

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες βιβλίων για τις οποίες θα ψηφίσουν οι αναγνώστες είναι οι εξής:

  1. Ελληνικό μυθιστόρημα 
  2. Ελληνικό Διήγημα
  3. Μεταφρασμένο μυθιστόρημα  (στην ελληνική γλώσσα) 
  4. Ελληνικό non-Fiction (περιλαμβάνει: δοκίμιο, μελέτη, βιογραφία, μαρτυρία)
  5. Πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας
  6. Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση
  7. Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία
  8. Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία
  9. Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)
  10. Ηρωίδα-Έμπνευση

Τα Ειδικά Βραβεία

Εκτός από τα βραβεία των αναγνωστών, τα Βραβεία Βιβλίου Public 2018 περιλαμβάνουν και δύο κατηγορίες οι οποίες σχετίζονται με τη δουλειά των ανθρώπων στον κλάδο του βιβλίου και βρίσκονται εκτός ψηφοφορίας κοινού. Τα βραβεία αυτά είναι :

  • Το Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα τιμάει τον εκδότη που μέσα από την βιβλιοπαραγωγή του έδωσε το δικό του εκδοτικό στίγμα τη χρονιά που μας πέρασε. Στην παραπάνω κατηγορία συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εκδότες που θα συμμετέχουν στα βραβεία βιβλίου Public 2018 και συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα έως και σήμερα. Για την κατηγορία αυτή θα αποφασίσει κριτική επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν, για λόγους διαφάνειας, μετά την ολοκλήρωση και ανακοίνωση των νικητών στην τελετή απονομής βραβείων. 
  • Το Βραβείο για την Καλύτερη Εικονογράφηση Παιδικού Βιβλίου θα δοθεί από ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από εικαστικούς, γραφίστες, εικονογράφους και πρόσωπα που σχετίζονται με την δημιουργία ενός παιδικού βιβλίου. Τα ονόματα της επιτροπής θα ανακοινωθούν, για λόγους διαφάνειας, μετά την ολοκλήρωση και ανακοίνωση των νικητών στην Τελετή Απονομής Βραβείων.

Όπως κάθε χρόνο, στο διαγωνισμό συμμετέχουν και οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public οι οποίοι θα δώσουν το Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public στις κατηγορίες Ελληνικό Βιβλίο και Ελληνικό Παιδικό Βιβλίο.

Στα Βραβεία Βιβλίου Public 2018 οι αναγνώστες αποφασίζουν.

Αν θέλετε να αναδείξετε τα βιβλία που αγαπήσατε την προηγούμενη χρονιά, μπείτε στην ιστοσελίδα www.publicbookawards.gr και ψηφίστε το αγαπημένο σας βιβλίο.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και τα Βραβεία Βιβλίου Public θα ανακοινωθούν τέλος Μαΐου σε μια εορταστική βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο και τους αναγνώστες. Περισσότερες πληροφορίες για την τελετή απονομής θα ανακοινωθούν από τα Public αρχές Μαΐου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ