Κοντονής: Η κράτηση των δύο αξιωματικών πρέπει να λήξει άμεσα - iefimerida.gr

Κοντονής: Η κράτηση των δύο αξιωματικών πρέπει να λήξει άμεσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση ότι η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν έχει θέση στην διεθνή κοινότητα ως ταραξίας αλλά ως ισότιμο μέλος που σέβεται το διεθνές δίκαιο, εξέφρασε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά την επίσκεψη του στον Αρειο Πάγο δήλωσε:
«Η Τουρκία ενώ στα διεθνή Fora δείχνει συμπεριφορά εναρμόνισης με τους διεθνείς κανόνες, επί της ουσίας πράττει προς μια κατεύθυνση παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Θεωρώ, όπως θεωρεί και η κυβέρνηση, ότι ήταν μια υπόθεση που έπρεπε να λήξει άμεσα αλλά δυστυχώς σε ένα κλίμα έντασης το οποίο πυροδοτεί η Τουρκία συνεχίζεται η κράτηση των δυο στρατιωτικών μέσω της παρέλκυσης της δικαστικής διαδικασίας».

Γιατί πήγε στον Αρειο Πάγο

Η συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Ανώτατου Δικαστηρίου, έγινε στο πλαίσιο των εργασιών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί με αντικείμενο τις αλλαγές στον Κανονισμό του Οργανισμού Λειτουργίας των δικαστηρίων.

«Είχαμε μια παραγωγική και πολύωρη συζήτηση . Μπορούμε να δρομολογήσουμε λύσεις για χρόνια προβλήματα της δικαιοσύνης», είπε ο κ. Κοντονής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες άκουσε τις προτάσεις των δικαστών για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τρόπο που γίνεται η επιθεώρηση των δικαστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Κοντονής Δικαιοσύνη Τούρκοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ