Γιατί το τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών - iefimerida.gr

Γιατί το τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για άγνωστο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν ακόμη κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, μετά και τη σημερινή, απορριπτική για την αποφυλάκισή τους απόφαση.

Η υπόθεση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη εκδικάστηκε σήμερα, με τους δύο δικηγόρους τους να καταθέτουν αίτηση αποφυλάκισης.

Αφού το δικαστήριο συνεδρίασε επί μία ώρα, ανακοινώθηκε η αρνητική για τους δύο Ελληνες απόφαση, δηλαδή η συνέχιση της προφυλάκισής τους.

Τι υποστήριξαν οι δικηγόροι των Ελλήνων

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι υπεράσπισης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στο αίτημα αποφυλάκισης υποστήριξαν πως οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης έχουν δώσει τους κωδικούς pin των κινητών τους και ότι το ελληνικό προξενείο έχει αιτηθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η διεύθυνσή του ως διεύθυνση κατοικίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς και ότι μπορούν να παραμείνουν εκεί μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

Τι αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου για τη συνέχιση της προφυλάκισης

Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης γιατί, όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση:

  • είχαν βρεθεί ήδη πολλά ύποπτα στοιχεία,
  • δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία,
  • δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες των ψηφιακών στοιχείων,
  • και από την προηγούμενη απόφαση προφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τις έρευνες. Αρα θα παραμείνουν προφυλακισμένοι.

Άγνωστο πόσο θα μείνουν στη φυλακή

Ο χρόνος παραμονής των δύο Ελλήνων στη φυλακή δεν συγκεκριμενοποιήθηκε, για ακόμα μια φορά, με τον εισαγγελέα να δηλώνει ότι πρέπει πρώτα να εξεταστούν πρώτα «όλα τα στοιχεία».

Tο νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών απορρίφθηκε μία ημέρα μετά τη Σύνοδο της Βάρνας, στην οποία, παρά την πίεση από την ΕΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν δεσμεύθηκε για την υπόθεση των 2 Ελλήνων.

Στο δικαστήριο οι δικηγόροι των Μητρετώδη και Κούκλατζη

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί σήμερα υπήρχαν πληροφορίες -οι οποίες επιβεβαιώθηκαν- πως ήταν πολύ πιθανό να εξεταστεί το θέμα της προφυλάκισης του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη, με τους δικηγόρους τους να καταθέτουν αίτηση απουφλάκισης.

Πάντως, το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν κανονικά προγραμματισμένο να εξεταστεί από το δικαστήριο της Αδριανούπολης την προσεχή Παρασκευή, 30 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ