Στο μικροσκόπιο το Facebook: Ερευνα από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Στο μικροσκόπιο το Facebook: Ερευνα από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) ανακοίνωσε την διεξαγωγή ανοιχτής έρευνας για τις πρακτικές που ακολουθεί το Facebook σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Φυσικά αυτό ήρθε ως επακόλουθο της αποκάλυψης ότι στοιχεία 50 εκατομμυρίων χρηστών κατέληξαν στα χέρια της εταιρείας συμβούλων Cambridge Analytica.

Πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η FTC εξετάζει αν το Facebook παραβίασε μια συναινετική απόφαση, στην οποία είχε καταλήξει το 2011 με τις αρχές για το θέμα αυτό. Αν η Επιτροπή καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία παραβίασε τους όρους αυτής της συναινετικής απόφασης, έχει τη δυνατότητα να επιβάλει στο Facebook πρόστιμο πολλών χιλιάδων δολαρίων την ημέρα, για κάθε παραβίαση. Το ποσό θα μπορούσε κατά συνέπεια να φτάσει, θεωρητικά, ακόμη και σε δισεκατομμύρια δολάρια.

«H FTC αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα τις πρόσφατες πληροφορίες του Τύπου που εγείρουν ανησυχίες για τις πρακτικές του Facebook στο θέμα της ιδιωτικότητας. Σήμερα, η FTC επιβεβαιώνει ότι διενεργεί μια ανοιχτή έρευνα για τις πρακτικές αυτές» σημείωσε ο Τομ Παλ, ο εκτελών χρέη διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτών του FTC.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Facebook CAMBRIDGE ANALYTICA EΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ