Το πιο παλιό παιχνιδάδικο της Αθήνας -Στην ίδια γωνιά από το 1925 [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Το πιο παλιό παιχνιδάδικο της Αθήνας -Στην ίδια γωνιά από το 1925 [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γωνιακό μαγαζί με τις εντυπωσιακές βιτρίνες, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην ίδια γωνιά, από το 1925.

Το μαγαζί το έφτιαξε ο παππούς, το συνέχισε ο γιος Νίκος και τώρα το δουλεύουν τα δυο κορίτσια του Νίκου. Ακόμα και ο πωλητής που μας υποδέχεται, ο ευγενέστατος κυριος Βασίλης δουλεύει στο ίδιο μαγαζί εδω και 40 χρόνια. Και δείχνει να το απολαμβάνει..

Το πιο παλιό παιχνιδάδικο της Αθήνας -Στην ίδια γωνιά από το 1925 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Οι βιτρίνες του είναι σαν μαγνήτες, και είναι σχεδόν αδύνατον να μη σταθείς να τις χαζέψεις. Αλλά το παιχνιδάδικο του Δαμίγου, δεν έχει καμία σχέση με τα πολύβουα πολυκαταστήματα που ειδικά παλαιότερα, πριν απο την κρίση ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια. Αποπνέει ένα άρωμα μιας άλλης εποχής και έχει πελάτες σταθερούς και πιστούς. Και τα παιχνίδια φυσικά είναι διαφορετικά. Εδω τα παιχνίδια που διαφημίζονται στην τηλεόραση σπανίζουν. Εδω θα βρείς ξύλινα παιχνίδια, παλαιάς κοπής, παιχνίδια μιάς άλλης εποχής.

Το πιο παλιό παιχνιδάδικο της Αθήνας -Στην ίδια γωνιά από το 1925 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Πριν από σχεδόν έναν αιώνα, ο παππούς της οικογένειας ήρθε από τη Σαντορίνη. Το μεράκι του και την αγάπη του για τα παιχνίδια, την κληροδότησε στον γιο του τον Νίκο, και αυτός με την σειρά του, άφησε το μαγαζί στις δυο κόρες του.

Όλα μέσα σε αυτό τον χώρο, είναι παραδοσιακά και οικογενειακά. Πάνω από 40 χρόνια εργάζεται στο παιχνιδάδικο ο Βασίλης. Μας μιλά με αγάπη και περηφάνια για το ιδιαίτερο αυτό μαγαζί και την ιστορία του

Βασίλης Καλογερόπουλος- πωλητής:

“Τα παιχνίδια μας είναι διαφορετικά μας λέει. Το αγαπάμε πολύ το παιχνίδι και Θέλουμε να πουλάμε παιχνίδια που να πιάνουν τόπο.

Στο δικό μας το μαγαζί έρχονται περισσότερο οι γονείς για να συνηθίσουν τα παιδιά τους σε παιχνίδια ξύλινα και ποιοτικά.

Τα παιδιά, στις μέρες μας λόγω διαφήμισης και τηλεόρασης, προτιμούν συχνά τα εμπορικά παιχνίδια.

Εδώ μπορεί κανείς να βρει παιχνίδια που έπαιζαν οι γονείς και τους πλημμυρίζουν αναμνήσεις

Το πιο παλιό παιχνιδάδικο της Αθήνας -Στην ίδια γωνιά από το 1925 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Το πιο παλιό παιχνιδάδικο της Αθήνας -Στην ίδια γωνιά από το 1925 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Το πιο παλιό παιχνιδάδικο της Αθήνας -Στην ίδια γωνιά από το 1925 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Η χαρά που βλέπεις στα μάτια των γονιών, όταν διαλέγουν παιχνίδια για τα παιδιά τους, είναι το καλύτερο δώρο ...”

Το πιο παλιό παιχνιδάδικο της Αθήνας -Στην ίδια γωνιά από το 1925 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Το πιο παλιό παιχνιδάδικο της Αθήνας -Στην ίδια γωνιά από το 1925 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Το πιο παλιό παιχνιδάδικο της Αθήνας -Στην ίδια γωνιά από το 1925 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7

Αυτές τις μέρες, οι νονοί ψάχνουν για λαμπάδες. Ο Βασίλης μας δείχνει με μεγάλη χαρά τις ιδιαίτερες λαμπάδες που μπορεί κανείς να βρει στο παιχνιδάδικο της οδού Λυκούργου...

O Βασίλης Καλογερόπουλος, που τα τελευταία 40 χρόνια δεν εχει λείψει ούτε μέρα απο το μαγαζί, μας εξηγεί οτι οι λαμπάδες ειναι ενα ιδιαιτερο στοιχείο που το προσέχουν πολύ.

“Φέρνουμε λίγες λαμπάδες που ταιριάζουν στο γούστο μας , μας εξηγεί, καθώς αν μια λαμπάδα δεν μας αρέσει δεν θα καταφέρουμε ποτέ να την πουλήσουμε, αυτή είναι η φιλοσοφία μας.Εδώ μπορεί να βρει λαμπάδα από 14 μέχρι και 27 ευρώ.Τις πιο πολλές κοσμούν χρηστικά αντικείμενα.Πάνινα κουκλάκια,φλογέρες, παιχνίδια με μαγνήτες, σβούρες, κουμπαράδες, καλειδοσκόπιο, κουμπάρας παζλ, κασετίνες, φυσαρμόνικες, σχοινάκια, πορτοφολάκια, μπούμερανκ, μουσικά κουτιά .... είναι μερικά από τα δώρα που στολίζουν τις διαφορετικές λαμπάδες που βρίσκει κανείς σε αυτό το μαγαζί....Σε κάθε λαμπάδα, κάτι έχει να κάνει το παιδί...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ