Εφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Αμβροσίου άσκησε η εισαγγελέας - iefimerida.gr

Εφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Αμβροσίου άσκησε η εισαγγελέας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου για τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο, άσκησε η εισαγγελέας Αιγίου, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr.

Ο μητροπολίτης κατηγορείτο για παράβαση μιας σειράς άρθρων του ποινικού κώδικα, έπειτα από μήνυση που είχε υποβληθεί εναντίον του για σύνταξη άρθρου μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων. Ένα άρθρο που είχε δημοσιευτεί στο προσωπικό του ιστολόγιο με αφορμή την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης των ομοφύλων.

Η μήνυση εκδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες, με το δικαστήριο να αθωώνει τον μητροπολίτη, ο οποίος στην ακροαματική διαδικασία εμφανίστηκε αμετανόητος λέγοντας ότι «ο Θεός δεν έφτιαξε ανώμαλους».

Σήμερα, λίγο πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Αιγίου άσκησε έφεση στην αθωωτική απόφαση και η υπόθεση θα οδηγηθεί ξανά στο ακροατήριο.

Η έφεση ασκήθηκε ύστερα από αίτηση που υπέβαλε στην εισαγγελέα η πολιτική αγωγή.

Να σημειωθεί ότι την αθώωση του Αμβροσίου είχε προτείνει και ο αντεισαγγελέας που ήταν στην έδρα και σήμερα την έφεση άσκηση η προϊσταμένη του, εισαγγελέας Αιγίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ