Η ΕΕ απειλεί να σπάσει τη Google σε μικρότερες εταιρείες - iefimerida.gr

Η ΕΕ απειλεί να σπάσει τη Google σε μικρότερες εταιρείες

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H EE εξακολουθεί να διατηρεί «σοβαρές υποψίες» για τον κυρίαρχο ρόλο της Google στο Διαδίκτυο και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να τη σπάσει σε μικρότερες εταιρίες, σύμφωνα με την Telegraph.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα η επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ εκτιμά ότι πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι η απειλή για διάσπαση του ιντερνετικού κολοσσού σε μικρότερες εταιρείες.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να κρατήσουμε ανοικτό αυτό το ζήτημα και να το διατηρήσουμε στην ατζέντα. Δεν έχουμε φθάσει ακόμη σ’ αυτό το σημείο, αλλά παρακολουθούμε με άγρυπνο μάτι την κατάσταση».

Η ΕΕ απειλεί να σπάσει τη Google σε μικρότερες εταιρείες  | iefimerida.gr 0

Η επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Μαργκρέτε Φεστάγκερ

Η επίτροπος προειδοποίησε ότι η Google -που έχει μερίδιο αγοράς 91%- μπορεί να γιγαντωθεί σε τέτοιο βαθμό που να γίνει απαραίτητη για τη λειτουργία της οικνομίας: «Δεν υπάρχει απαγόρευση στην επιτυχία στην Ευρώπη. Όταν κυριαρχείς, όμως, έχεις μια ειδική ευθύνη να μην καταστρέψεις τον ήδη αποδυναμωμένο ανταγωνισμό. Έχουμε αποδείξει την κυριαρχία τους στη διαδικτυακή αναζήτηση και βρήκαμε ότι έκαναν κατάχρηση αυτής της κυριαρχίας για να προωθηθούν και να μειώσουν τον ανταγωνισμό»

Η ΕΕ έχει διάφορα ανοικτά μέτωπα με τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του Διαδικτύου, ενώ τον περασμένο Ιούνιο της επέβαλε πρόστιμο μαμούθ ύψους 2,4 δισ ευρώ καλώντας τη να σταματήσει να ευνοεί τη δική της υπηρεσία πώλησης προϊόντων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΕ Google ΜΑΡΓΚΡΕΤΕ ΦΕΣΤΑΓΚΕΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ