Αντδράσεις Ισραήλ στην "φιλία" Φατάχ- Χαμάς. Στηρίζει το Ιράν - iefimerida.gr

Αντδράσεις Ισραήλ στην "φιλία" Φατάχ- Χαμάς. Στηρίζει το Ιράν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το Ισραήλ δεν θα διαπραγματευθεί με την νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση συνασπισμού στην οποία συμμετέχει και η Χαμάς» δήλωσε ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ, Αβινγκόρ Λίμπερμαν. Αντίθετα το Ιράν, που είναι ένθερμος υποστηρικτής της Χαμάς, χαιρέτισε τη συμφωνία συμφιλίωσης των δύο δυνάμεων.

"Πρόκειται για παραβίαση της κόκκινης γραμμής" τόνισε ο Λίμπερμαν υποστηρίζοντας ότι "η σημασία αυτής της συμφωνίας έγκειται στο γεγονός ότι οι τρομοκράτες θα έχουν πλέον τον έλεγχο της Δυτικής Όχθης. Εκατοντάδες τρομοκράτες θα εισέλθουν στη Δυτική Όχθη και γι΄αυτό τον λόγο θα πρέπει να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε μια διαφορετική κατάσταση".

Αντίθετα το Ιράν, που είναι ένθερμος υποστηρικτής της Χαμάς, χαιρέτισε τη συμφωνία συμφιλίωσης την οποία υπέγραψαν χθες η ισλαμιστική Χαμάς και η Φάταχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, ανοίγοντας το δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών στα Παλαιστινιακά Εδάφη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

"Πρόκειται για ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της πραγματοποίησης των ιστορικών στόχων του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού", αναφέρει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ