Αναζητούνται άλλοι 300 για το κόλπο του ΙΚΑ Καλλιθέας - iefimerida.gr

Αναζητούνται άλλοι 300 για το κόλπο του ΙΚΑ Καλλιθέας

Αναζητούνται άλλοι 300 για το κόλπο του ΙΚΑ Καλλιθέας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο εμπλοκής 300 ακόμη ατόμων στην μεγάλη υπόθεση απάτης, απιστίας, κατάχρησης και «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας, ερευνά η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, η Οικονομική Αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει στη σύλληψη επτά ατόμων. Ωστόσο ερευνάται ο ρόλος και η συμμετοχή στην απάτη άλλων 300 ιδιωτών, οι οποίοι εμφανίζονται να εισπράττουν τεράστια ποσά για παθήσεις, νοσηλείες και θεραπείες που ουδέποτε είχαν ακολουθήσει.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι πέντε γυναίκες που έχουν συλληφθεί, ήταν μαζί για 20ετία σε σημαντικές θέσεις στα Τμήματα Μητρώου, Παροχών και Οικονομικού συνυπήρχαν στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Ετσι διέβλεψαν την ευκαιρία να εκμεταλλευθούν την θέση τους, αφού κατέχοντας όλα τα σχετικά πόστα ήταν αδύνατο να γίνει αντιληπτή η απάτη. Υπήρχε «αλληλοκάλυψη».

Το οργανωμένο κύκλωμα δρούσε από το έτος 2003 και η ζημιά που προκάλεσε στο ΙΚΑ εκτιμάται μέχρι στιγμής ότι ξεπερνά κατά πολύ τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Υπολογίζεται ωστόσο ότι το ύψος της απάτης ίσως υπερβεί τελικά και τα 50 εκατ. ευρω.

Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 244 περιπτώσεις, οι οποίες εξετάζονται περαιτέρω και αφορούν στην έκδοση αποφάσεων για παροχές και επιδόματα, χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά έγγραφα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ