Πέθανε η πρώτη νικήτρια της Eurovision, Λις Ασια [βίντεο] - iefimerida.gr

Πέθανε η πρώτη νικήτρια της Eurovision, Λις Ασια [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών η πρώτη νικήτρια της Eurovision, Λις Άσια, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του διαγωνισμού.

Γεννημένη στο Ρούπερσβιλ, στο βόρειο τμήμα της Ελβετίας, η Άσια ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια, αλλά σύντομα στράφηκε στο τραγούδι και κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι «Refrain», που πραγματοποιήθηκε στο Λουγκάνο, στη χώρα της, το 1956.

Πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο Zollikerberg της Ζυρίχης, έχοντας πρόσφατα γίνει το 94, ανακοίνωσε η Eurovision.

Περιγράφοντας την Άσια ως την «Grande Dame της Eurovision», οι διοργανωτές του διαγωνισμού ανέφεραν σε δήλωσή τους: «Όλη η οικογένεια της Eurovision στέλνει τα συλληπητήριά της στους αγαπημένους της Λις».

We’re very sad to hear that Lys Assia - the Grande Dame of #Eurovision - has passed away. Our very first winner in 1956 and a huge supporter of the Contest ever since. The whole Eurovision family sends our condolences to Lys’ loved ones. https://t.co/15OE4arVAo @LysAssia pic.twitter.com/mOjoLw4l9G

Εκτός από το θρίαμβό της το 1956, η Άσια εκπροσώπησε επίσης την Ελβετία το 1957 και το 1958. Επέστρεψε στο διαγωνισμό ως επίτιμη καλεσμένη το 1985 ενώ στην ηλικία των 87 ετών, αποφάσισε να γυρίσει και πάλι, αυτή τη φορά ως διαγωνιζόμενη και προσπάθησε ανεπιτυχώς να εκπροσωπήσει την Ελβετία το 2012 και το 2013.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurovision Λις Άσια νικήτρια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ