Πέθανε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Νίκος Γρυλλάκης, σε ηλικία 55 ετών - iefimerida.gr

Πέθανε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Νίκος Γρυλλάκης, σε ηλικία 55 ετών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θλίψη σκόρπισε στον δημοσιογραφικό η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Γρυλλάκη, το πρωί του Σαββάτου.

Ο Νίκος Γρυλλάκης υπηρέτησε για πάνω από 30 χρόνια «με πάθος και ζήλο τη δημοσιογραφία, μέσα από τις εφημερίδες και την τηλεόραση», αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι «το ήθος του Νίκου ήταν ξεχωριστό, όπως και το φιλότιμό του, πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων».

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Ένας από τους πλέον διακεκριμένους και αγαπητούς δημοσιογράφους της ΕΡΤ, ο Νίκος Γρυλλάκης, έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή σήμερα το πρωί, βυθίζοντας στο πένθος τους συναδέλφους του στη δημόσια τηλεόραση και όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Ο Νίκος Γρυλλάκης γεννήθηκε στα Χανιά πριν από 55 χρόνια και από πολύ νέος υπηρέτησε τη δημοσιογραφία μέσα από τηλεόραση και εφημερίδες. Επί τρεις δεκαετίες κάλυψε για την ΕΡΤ το ρεπορτάζ για θέματα περιβάλλοντος, υποδομών και ενέργειας, διακρινόμενος για τον υψηλό επαγγελματισμό του.

Δημοσιογράφος που «κυνηγούσε» την είδηση την ώρα που αυτή ήταν σε εξέλιξη, παρουσίαζε καθημερινά το ρεπορτάζ με τρόπο άμεσο, έγκυρο, αναλυτικό, διεισδύοντας σε όλες τις διαστάσεις και προεκτάσεις των γεγονότων. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, αναγνωρίζοντας τη μαχητικότητά του στη ζωή και τη δουλειά, τον είχαν εκλέξει επί σειρά ετών εκπρόσωπο τους στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Κάθε μέρα, οι συνάδελφοί του τον υποδέχονταν στην αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ με ένα συγκεκριμένο αστείο: «Χωρίς θέμα του Γρυλλάκη, δεν υπάρχει δελτίο!». Και αυτό ήταν μια πραγματικότητα.

Από σήμερα αυτό θα το στερηθεί για πάντα η οικογένεια της ΕΡΤ, μαζί με το χαμόγελο, την ευγένεια και την καλοσύνη του.

Η σκέψη όλων – εργαζομένων και διοίκησης – είναι μαζί με την οικογένεια και τους οικείους του.

Καλό ταξίδι Νίκο.

Συλλυπητήριο μήνυμα από ΣΥΡΙΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο του Νίκου Γρυλλάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Γρυλλάκη, που υπηρέτησε με εργατικότητα και αφοσίωση το επάγγελμά του και έφυγε σήμερα πρόωρα από τη ζωή.

Βούτσης: Υπόδειγμα μαχητή

Τη θλίψη του για την αιφνίδια απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Ο Νίκος Γρυλλάκης, ήταν υπόδειγμα συνεπούς, φιλότιμου, μαχητή δημοσιογράφου. Διακρίθηκε ιδιαίτερα στα ρεπορτάζ των υπουργείων Περιβάλλοντος, Δημοσίων Έργων, Υποδομών και Ενέργειας. Άσκησε με συνέπεια, επαγγελματική ευθύνη και ήθος για 30 και πλέον χρόνια τη δημοσιογραφία και είχε ακόμη πολλά να προσφέρει στο πεδίο της ενημέρωσης των πολιτών. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

ΝΔ: Πιο φτωχή η δημοσιογραφική οικογένεια

«Η αδόκητη απώλεια του συναδέλφου Νίκου Γρυλλάκη κάνει φτωχότερη τη δημοσιογραφική οικογένεια., σημειώνει το γραφείο Τύπου της ΝΔ για την απώλεια του γνωστού δημοσιογράφου.

«Ο Νίκος Γρυλλάκης κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ξεχώρισε για τη μαχητικότητά του, το ήθος, αλλά και την ευσυνειδησία του. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Θεοδωράκης: Απροσδόκητη απώλεια

Με ένα σχόλιο στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ο Σταύρος Θεοδωράκης εκφράζει τα συλλυπητήριά για τον ξαφνικό θάνατο του δημοσιογράφου Νίκο Γρυλλάκη,

«Άλλος ένας φίλος έφυγε αυτό τον χειμώνα. Άλλη μία απροσδόκητη απώλεια. Με τον Νίκο Γρυλλάκη συναντηθήκαμε στα χρόνια της Πρώτης. Αθόρυβος, μεθοδικός και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, να συμβουλεύσει, να συμπαρασταθεί. Καλό ταξίδι Νίκο. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», σημειώνει ο επικεφαλής με το Ποτάμι.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη, ο οποίος «έφυγε» απρόσμενα, σήμερα το πρωί, από τη ζωή, σε ηλικία 55 ετών.

Ο Νίκος Γρυλλάκης γεννήθηκε στη Γερμανία το 1963 και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Αφού ολοκλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές, φοίτησε στη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηρακλείου.

Η δημοσιογραφία, όμως, τον κέρδισε από πολύ νωρίς κι άρχισε να απασχολείται επαγγελματικά, ήδη από το 1981, σε τοπικές εφημερίδες της Κρήτης, στον Ρ/Σ της ΕΡΑ Χανίων και ως ανταποκριτής στην «Ελευθεροτυπία», τον «Ελεύθερο Τύπο» και την «Βραδυνή». Από το 1986, εργάστηκε στην εφημερίδα «Μεσημβρινή», αρχικά ως ελεύθερος ρεπόρτερ και στη συνέχεια ως ρεπόρτερ του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ. Παράλληλα, εργάστηκε στον Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΈΝΑ» και στην ΕΤ1. Επίσης, εργάστηκε για πολλά χρόνια στην «Απογευματινή», στην «Απογευματινή της Κυριακής» και στο «Χρηματιστήριο», ενώ η επαγγελματική του σχέση με την τηλεόραση της ΕΡΤ συνεχίστηκε αδιαλείπτως, μέχρι τον αδόκητο θάνατό του.

Για περισσότερο από 30 χρόνια είχε καθημερινή παρουσία και ατελείωτες ώρες στα ρεπορτάζ, τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές, καλύπτοντας με υπευθυνότητα και συνέπεια κυρίως θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας, υποδομών και μεταφορών.

Διετέλεσε εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της τηλεόρασης της ΕΡΤ στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Ο Νίκος Γρυλλάκης ήταν μάχιμος ρεπόρτερ, με μεγάλη εμπειρία και κατάρτιση στο αντικείμενό του. Αγαπούσε τη δουλειά του και την έκανε πάντοτε με πάθος και ζήλο. Διακρινόταν για την εργατικότητά του, τη σεμνότητα, το ήθος του καθώς και για τη συναδελφική του αλληλεγγύη. Δυστυχώς, «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά του, στους συναδέλφους και τους φίλους του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στη σύζυγο και τον μονάκριβο γιο τους, καθώς και στους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.

Η κηδεία του Νίκου Γρυλλάκη θα γίνει τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου, στις 15.30, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Αλίκαμπο Χανίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ