Κουμουτσάκος κατά Τσίπρα: Δεν μπορεί να αστειεύεται με επιπολαιότητα και ρηχότητα για σοβαρά θέματα - iefimerida.gr

Κουμουτσάκος κατά Τσίπρα: Δεν μπορεί να αστειεύεται με επιπολαιότητα και ρηχότητα για σοβαρά θέματα

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, για την αναφορά του στην ονομασία «Gorna Makedonija» άσκησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε σε δημοσιογράφο από την ΠΓΔΜ να εκπροσωπεί σε επόμενες ευρωπαϊκές συνόδους την «Gorna Makedonija».

«Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να αστειεύεται με επιπολαιότητα και ρηχότητα για τόσο σοβαρά θέματα. Τη στιγμή που οι κυβερνώντες κάνουν βήματα προς την κατεύθυνση οδυνηρού συμβιβασμού, δεν είναι στιγμές για αστεία, αλλά για σοβαρότητα», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ο κ. Κουμουτσάκος σχολίασε ότι με βάση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «πρέπει να περιμένουμε κάτι» στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, τη Δευτέρα στη Βάρνα.

«Ορθώς ήταν καταδικαστικό το ανακοινωθέν της ΕΕ για την Τουρκία. Η Τουρκία προκαλεί και αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα σε Ελλάδα και Κύπρο», δήλωσε ενώ αναφορικά με τις επιθετικές τουρκικές αντιδράσεις παρατήρησε ότι «η Τουρκία ήταν επίμονη στη θέση της, δεν μπορεί παρά να ληφθεί σοβαρά υπόψη αυτό».

«Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και χωρίς πίεση στην Τουρκία αυτή η στάση... Ουσιαστικά αμφισβητεί τη διεθνή νομιμότητα» τόνισε και συμπλήρωσε ότι είναι θέμα βούλησης της ΕΕ να ασκήσει πίεση στην Αγκυρα, καθώς διαθέτει όλα τα απαραίτητα «εργαλεία», όπως η τελωνειακή ένωση, που είναι σημαντικό ζήτημα για την τουρκική οικονομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ