ΗΠΑ: «Ανόητο» το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ - iefimerida.gr

ΗΠΑ: «Ανόητο» το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

H μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αποχώρηση από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ απειλεί η Ούασιγκτον.

Αιτία η απόφαση του οργάνου που έχει έδρα τη Γενεύη να υιοθετήσει πέντε νέες αποφάσεις που καταδικάζουν το Ισραήλ, σύμμαχο των ΗΠΑ.

«Όταν το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μεταχειρίζεται το Ισραήλ χειρότερα από τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν και τη Συρία, είναι το ίδιο το Συμβούλιο που γίνεται ανόητο και ανάξιο του ονόματός του», διεμήνυσε η Νίκι Χέιλι, πρεσβευτής των ΗΠΑ στον OΗΕ.

Η Αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπος υποστήριξε ότι το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιδεικνύει χονδροειδή «προκατάληψη σε βάρος του Ισραήλ».

Στην ανακοίνωσή της, στηλιτεύει ιδίως το ότι το Συμβούλιο έχει υιοθετήσει πέντε αποφάσεις σε βάρος του Ισραήλ, αλλά μόνο μία σε βάρος της Βόρειας Κορέας, μία σε βάρος του Ιράν και μία σε βάρος της Συρίας.

«Η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη», προειδοποίησε η Χέιλι. «Οι σημερινές (σ.σ. χθεσινές) ενέργειες δείχνουν καθαρά ότι ο οργανισμός δεν έχει την αξιοπιστία που απαιτείται για να είναι αληθινός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα πως η χώρα της θα αποχωρήσει από το Συμβούλιο, που έχει 47 μέλη και ιδρύθηκε το 2006 για να προωθεί και να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα διεθνώς.

Η νέα απειλή της Χέιλι διατυπώθηκε μετά τον διορισμό του Τζον Μπόλτον, νεοσυντηρητικού γερακιού, στο αξίωμα του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Αφότου ο μεγιστάνας των ακινήτων εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο, οι ΗΠΑ αποχώρησαν από την Ουνέσκο -την Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών- έχουν μειώσει δραστικά τη συνεισφορά τους στον προϋπολογισμό του ΟΗΕ κι έχουν ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ