Συμφωνία Σεούλ-Πιονγιάνγκ για υψηλού επιπέδου συνομιλίες ενόψει της συνάντησης του Κιμ με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο - iefimerida.gr

Συμφωνία Σεούλ-Πιονγιάνγκ για υψηλού επιπέδου συνομιλίες ενόψει της συνάντησης του Κιμ με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αξιωματούχοι της Βόρειας και της Νότιας Κορέας θα συναντηθούν στις 29 Μαρτίου για να προετοιμάσουν τη συνάντηση κορυφής του Απριλίου μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζάε Ιν.

Η Πιονγκγιάνγκ επέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Σεούλ μήνυμα με το οποίο ενημέρωσε τη νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση πως συμφωνεί να γίνει η συνάντηση στα τέλη του μηνός στο χωριό Πανμουντζόμ στα σύνορα των δύο κρατών.

Επικεφαλής της νοτιοκορεατικής αντιπροσωπείας θα είναι ο υπουργός Ενοποίησης Τσο Μιουνγκ Γκιόν και της βορειοκορεατικής ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Κορεατικών Υποθέσεων Ρι Σον Γκουόν.

Η συνάντηση κορυφής στα τέλη Απριλίου θα είναι η τρίτη μεταξύ ηγετών των δύο χωρών της κορεατικής χερσονήσου από τη λήξη του πολέμου της Κορέας το 1953.

Η συμφωνία επήλθε για τη συνάντηση επήλθε μετά την αποκλιμάκωση των εντάσεων στις διμερείς σχέσεις που άρχισε πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιονγκτσάνγκ στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα έχουν χωριστή συνάντηση κορυφής κάποια στιγμή πριν τα τέλη Μαϊου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ