ΕΕ κατά Ρωσίας: Απέλαση διπλωματών από τουλάχιστον 10 χώρες - iefimerida.gr

ΕΕ κατά Ρωσίας: Απέλαση διπλωματών από τουλάχιστον 10 χώρες

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρώσοι διπλωμάτες αναμένεται να εκδιωχθούν την επόμενη εβδομάδα από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως απάντηση στη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκρίπαλ.

Οπως σημειώνει ο Guardian, τουλάχιστον 10 κράτη της ΕΕ θα καλέσουν Ρώσους αξιωματούχος να αναχωρήσουν, με τον αριθμό των χωρών να αναμένεται να αυξηθεί και να στηρίζουν τη Βρετανία.

«Αυτό που συνέβη στη Μεγάλη Βρετανία δεν έχει προηγούμενο», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, προσθέτοντας πως είναι μια επίθεση εναντίον της ασφάλειας ενός συμμάχου,

Από την πλευρά της η Ανγκελα Μέρκελ υποστήριξε πως θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα, εκτός της ανάκλησης της πρεσβείας της ΕΕ στη Μόσχα, την Παρασκευή.

Γαλλία και Γερμανία συγκαταλέγονται στις πρώτες χώρες που υποστηρίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο και δεν αναμένουν τα συμπεράσματα των εμπειρογνωμόνων του OPCW.

Ο Μακρόν ανέφερε χαρακτηριστικά πως το OPCW θα είναι «χρήσιμο, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει την οπτική μας για την κατάσταση».

Ο Ιταλός υπουργός Σάντρο Γκόζι δήλωσε πως η κατάσταση έγινε σαφέστερη χάρη στις πληροφορίες που έλαβαν από την Βρετανίδα πρωθυπουργό. Τόνισε, ωστόσο, πως η ανάκληση του πρεσβευτή της ΕΕ «δεν έχει άμεσες πολιτικές ή οικονομικές συνέπειες», αλλά ελπίζει πως «θα βοηθήσει τη Μόσχα να έχει μια εποικοδομητική στάση».

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ ΕΕ διπλωμάτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ